Mednarodni večer: Španija

Študentska organizacija Univerze na Primorskem, natančneje Resor za mednarodno sodelovanje, in ESN Primorska v letnem semestru tekočega študijskega leta
… ponovno prirejata sklop mednarodnih večerov, na katerih tuji študentje, ki so trenutno na izmenjavi na Univerzi na Primorskem, predstavijo svojo državo, kulturo, običaje in vse obiskovalce razvajajo s tipično hrano in pijačo države, iz katere prihajajo.

Na prvem mednarodnem večeru prejšnji teden se je kot prva predstavila Slovenija, država gostiteljica, na vseh naslednjih večerih pa se bodo predstavile države, iz katerih prihajajo tuji študentje. Na drugem mednarodnem večeru, ki bo v sredo, 10. marca 2010, ob 20.00 uri v osrednjem prostoru ŠOUP (Pristaniška ulica 3 v Kopru), bodo tuji študentje predstavili Španijo. Španija je znana po številnih značilnostih, od pestre zgodovine prepletene z muslimanskim in katoliškim svetom, bikoborbe, popoldanske sieste, flamenka do tipične španske kulinarike. Obiskovalci bodo poleg predstavitve države, kulture in običajev, lahko zaplesali ob ritmih čutnega flamenka, poskusili tipično špansko pijačo »sangrio« in okusno špansko «paello«.

Mednarodni večeri bodo potekali vse do konca aprila, v prihodnje pa se bodo predstavile še Kanada, Irska, Škotska, Francija, Finska, Poljska, Slovaška, Madžarska in Hrvaška.

Vstop je prost!

Prisrčno vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.