Mednarodno usposabljanje v okviru programa Erasmus + v Bovcu

V Popotniškem združenju Slovenije so ponosni, da je Nacionalna agencija MOVIT odobrila projekt z naslovom “Napiši projekt in izboljšaj svoje kompetence”.

 

Projekt, ki se bo odvijal v Bovcu med 24. marcem in 2. aprilom, bo 24 udeležencem iz Slovenije, Italije, Španije, Romunije, Poljske, Bolgarije in Litve omogočil pridobitev novih kompetenc in jih usposobil za pripravo projektov v okviru programa Erasmus +.

 

Pomen projekta za udeležence in tiste, katerim bodo usposobljeni udeleženci predstavili pridobljena znanja, je večplasten, v pet točk pa lahko strnemo ključne cilje:

 

1. Dvig kompetenc s področja pisanja in priprave projektov v okviru programa Erasmus +,

2. Razviti sposobnosti za ugotavljanje in analizo potreb mladih,

3. Razviti veščine za motivacijo mladih pri pisanju in izvajanju projektov v okviru Erasmus +

4. Dvig samozavesti štiriindvajsetim mladinskim delavcem za pisanje in implementacijo  mladinskih projektov v njihovem okolju in

5. Pripraviti brošuro in e-brošuro z navodili kako pripravljati Evropske mladinske projekte in kako motivirati vključenost mladih v te aktivnosti.

 

Prenos pridobljenega znanja različnim skupinam mladim bodo udeleženci izvajali v svojih okoljih, prvič pa bomo to izvedli že med samim projektom, ko bomo možnosti izvajanja projektov v okviru programa Erasmus + predstavili dijakom v Postojni predvidoma 31. marca. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.