Meet me in Creativity

Z otvoritvijo v Dijaškem domu Drava v Mariboru se bo pričela mednarodna mladinska konferenca na temo Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti »Meet me in Creativity«, ki jo organizirata Zavod PIP – Informacijska točka Europe Direct Maribor in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). Namen konference je seznanitev mladih z novimi načini razmišljanja.

Z Evropskim letom ustvarjalnosti in inovativnosti želi EU dvigniti zavest državljanov o pomenu ustvarjalnosti in inovativnosti za osebni, družbeni in gospodarski razvoj, razširiti dobre prakse med državami članicami, spodbujati izobraževanje in raziskave ter razvijati razprave na to temo. V luči trenutne gospodarske krize je Evropsko leto dobilo dodaten pomen – posredovati sporočilo, da naj se Evropa ne odzove na krizo tako, da bi zmanjšala naložbe v znanje in inovacije! In prav konference so eden izmed načinov dosege ciljev Evropskega leta.

Človeštvo je razvilo mnogo odličnih orodij za boljše argumentiranje in analiziranje. Nenehno tudi izboljšujemo informacijsko tehnologijo. Še zmeraj pa nismo dovolj razvili metod, da bi bolje razmišljali o vsakodnevnih zadevah, da bi izboljšali potek pogovorov in pospešili sestanke, da bi lahko rodili še več idej in možnosti, da bi se hitreje prilagodili negotovostim okoli nas …

Edward de Bono (ambasador Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti) je razvil metodo paralelnega razmišljanja, kjer misleci svoje misli in poglede predstavijo vzporedno z mislimi drugih v skupini in jih ne napadajo. Metoda Šest klobukov razmišljanja je praktičen primer izvajanja metode paralelnega razmišljanja in ena izmed metod, ki bo predstavljena na konferenci. Slednje predavanje, ki bo 26. oktobra ob 16. uri, bo odprto za javnost, potekalo pa bo v sklopu praznovanja 50 let ŠOUM-a.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.