Miss Earth, ko lepota ni dovolj!

MISS EARTH (MISS ZEMLJE) je mednarodno licenčno lepotno tekmovanje, ki sodi med 3 svetovna največja in najbolj odmevna lepotna tekmovanje. Kljub temu, da gre za najmlajše svetovno lepoto tekmovanje od treh največjih (prvič se je predstavilo leta 2001), pa ga odlikuje vrhunska organizacija in največja konkurenca med tekmovalkami po oceni mednarodnih strokovnjakov. Organizator CAROUSEL PRODUCTIONS, Inc. podeljuje licence za posamične države samo najbolj uspešnim podjetjem (preverjajo organizacijske reference) in podjetje QUEEN d.o.o. je bilo izbrano leta 2007 med večjim številom interesentov iz Sloveniji, kot najbolj uspešen poslovni partner.

Tekmovanje poteka   v vsaki državi po predpisanem pravilniku, ki ga predpiše nosilec licence za posamično državo, ob upoštevanju mednarodnega pravilnika. Pogoji za prijavo na to lepotno tekmovanje so eni najstrožjih.  Zmagovalka posamične države zastopa svojo državo na svetovnem izboru, kjer se zbere okoli 100 lepotic iz vsega sveta. Priprave na veliki finale potekajo mesec dni, kjer finalistke potujejo po državi, ki gosti svetovni finale. Organizator podeli več prestižnih nazivov že pred velikim finalom, na samem finalu pa mednarodna žirija izbere zmagovalko MISS EARTH in njene spremljevalke, ki dobijo posebne nazive. Zanimivost tega izjemnega lepotnega projekta so tudi prioritete, ki so namenjene predvsem opozarjanju na:

– zaščito narave

–  ekološke vrednote

–  varstvo okolja

–  zdravo življenje

–  uporaba okolju prijazne energije

–  druge pereče aktualne probleme povezane z našim planetom

Poleg osnovnih smernic je celotni projekt namenjen tudi predstavitvi elitnih turističnih destinacij in poslovnih partnerjev, ki sprejemajo takšen poslovni koncept  projekta. Sestavni del zajema predvsem angažiranje tekmovalk v vseh družbenih  sferah, kot tudi v poslovnem in medijskem svetu. Več podatkov o projektu je dostopnih na uradni svetovni spletni strani: www.missearth.tv in spletni strani v Sloveniji: www.models-eu.com .

 

Lepotni projekt MISS EARTH – SLOVENIJA je bil že v uvajalnem štiriletnem obdobju daleč največji mednarodni lepotni projekt v Sloveniji. V letu 2010 (MISS EARTH – SLOVENIJA 2011) je bilo več kot 25 dogodkov – prireditev povezanih z projektom. Projekt odlikuje dodelana organizacijska shema in točno določeni segmenti izvedbe. Sam projekt ima več podprojektov, ki so zaključene celote. Nosilci podprojektov so ugledna slovenska podjetja in drugi turistični subjekti. Mednarodnega lepotnega projekta  MISS EARTH – SLOVENIJA se je že prva štiri leta, ko je šlo za uvajanje projekta vsak leto udeležilo rekordno število tekmovalk – več kot 150 povprečno, zanimanje za udeležbo pa je izrazilo več kot 250 tekmovalk na leto. Cilj projekta so predvsem izdelane smernice glede tekmovalk. Tako vsem tekmovalkam in še posebej zmagovalkam udeležba na tekmovanju ne prinaša praznih in nerealnih obljub, temveč predvsem življenjske izkušnje, nova poznanstva, možnost nastopanja v javnosti in profesionalne izkušnje na področju ličenja, celostne zunanje in notranje podobe, zdravega načina življenja, manekenstva in fotomodelov ter tujih jezikov. Skratka, če kandidatko ob študiju ali delu zanima tudi dodatna življenjska izkušnja, rada tekmuje in jo ne motijo televizijske kamere, ter številčni fotografi, ter njene fotografije v najbolj elitnih revijah, potem je to vsekakor njena priložnost. Agencija QUEEN skupaj z poslovnimi partnerji ponuja kandidatkam in še posebej zmagovalkam tako največjo medijsko podporo, kot druge vrste podpore. Seveda pa je na koncu vse odvisno od zmagovalke same, saj zmaga sama po sebi še ne pomeni nič, razen častnega naziva. Zmaga kot taka tekmovalki omogoči samo, da v letu, ki je pred njo lahko iz tega naziva čim več iztrži. Koliko, pa je seveda odvisno od nje same.

Zastpala nas bo Rebecca Kim Lekše

Slovenijo bom sicer zastopala na svetovnem izboru MISS EARTH 2011, ki bo 3. decembra na Tajskem.  Našo lepo deželo bom kar se da dobro predstavila in se poskušala med stotimi predstavnicami iz vsega sveta čim bolje uvrstiti. Zavedam se da bo to zelo težko, saj je po oceni svetovnih strokovnjakov prav to lepotno tekmovanje poznano po največji konkurenci med tekmovalkami.  Če boste tako želeli in mi bo to omogočal moj čas, vam bom iz Tajske, kjer bom preživela skoraj mesec dni, pošiljala zanimive informacije in morebitne fotografije o dogajanju. Kljub nekaterim stereotipom o »misicah«, da vedno samo govoričijo o miru v svetu in podobnih temah, pa bi sama rada leto, ki je pred mano, kar se da intenzivno izkoristila. Tako za lastno promocijo, promocijo projekta MISS EARTH in izpeljavo akcij, katerim se bom posvetila. Moj glavni cilje je, da do predaje krone pustim svoj pečat v naši čudoviti domovini tako na medijskem, kot družbenem področju. Pa čeprav se boste nekateri ob naslednjem stavku mogoče nasmehnili, vam moram zaupati, da me zanima tudi politika. Sicer ne politika kot taka, temveč družbeno problematične teme, ki se jih brez politike žal ne da reševati. Na koncu mojega mandata bom tako zelo vesela, pa čeprav bom lahko pomagala samo peščici ljudi ali pa pri ohranjanju naše čudovite narave in živalskega sveta. Tako sem si do odhoda na Tajsko zadala predvsem sledeče cilje:Ø  Pomoč ljudem v stiski in organizacijam, ko gre za EKOLOŠKE in ZDRAVSTVENE PROBLEME v Sloveniji.Z veseljem se bom odzvala na pobude družbenih iniciativ, organizaciji in posameznikov, ter projektov, kot so čistilne akcije, ekološki projekti in druge akcije pomembne za našo čudovito domovino. Pomoč OTROKOM.Pomoč otrokom se mi zdi temeljna v vsaki družbi. Pa naj bo to konkretna pomoč ali pa sprejemanje novih zakonov. Zaščita ŽIVALI.Predvsem ideje in projekti za sprejem strožjih zakonov in seveda izvajanje le-teh za zaščito živali. Ob tem bi izrazila vse pohvale koprskega sodišča ob zadnji sodbi o mučenju živali, kjer je obsojenec odšel v zapor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.