Mladi slovenski raziskovalci zopet zelo uspešni

Pretekli teden je (sicer na daljavo) potekalo tekmovanje mladih znanstvenikov družboslovnih smeri The International Conference of Young Social Scientists (ICYSS). ICYSS je tekmovanje dijakov, starih med 14 in 19 let, ki pokriva področja socioloogije, psihologije, zgodovine, ekonomije in geografije. Letos se je slovenska ekipa mladih raziskovalcev pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije tekmovanja udeležila tretjič.

Raziskovalci so morali pred komisijo predstaviti svojo nalogo in odgovarjati na njihova vprašanja. Člani slovenske ekipe so se individualno pomerili s 45 dijaki in dijakinjami iz 9 držav.

Slovensko ekipo so sestavljali:

  • Živa Buzeti z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer z nalogo Romi – marginalci v družbi? Živa je dosegla zlato priznanje.
  • Alja Nike Kastrin s Srednje zdravstvene šole Ljubljana z nalogo Strelauova teorija temperamenta in Stroopov učinek. Alja je osvojila zlato priznanje.
  • Lina Jenšac z II. Gimnazije Maribor z nalogo Poraba Zoisovih štipendij pri srednješolcih. Lina je prejela bronasto priznanje.
  • Asta Gerjevič Debevec iz Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola z nalogo Ali in kako drža (ne)moči vpliva na posameznika. Prejela je bronasto priznanje.
VIRzotks.si
Prejšnji članekSo bili neandertalci v vojni z našimi predniki?
Naslednji članekKaterih 5 vinskih kozarcev morate nujno imeti doma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.