Mladinska delovna brigada

V občini Podlehnik v Halozah se danes začenja druga Mladinska delovna brigada Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Študentje prostovoljci – v Mladinski delovni brigadi jih bo sodelovalo približno 20 – bodo do sobote urejali okolico v nekaterih krajih v občini Podlehnik, obnavljali turistične in zgodovinske objekte ter pomagali krajanom.

Študentje prostovoljci bodo v prihodnjih šestih dneh med drugim obnovili vodnjak blizu Viničarskega muzeja na Gorci, uredili poti na pokopališčih v Podlehniku in v Gorci ter pri hišnih opravilih pomagali tamkajšnjim prebivalcem. Udeležili se bodo tudi krvodajalske akcije, prosti čas pa bodo zapolnili z interesnimi dejavnostmi. Program druge Mladinske delovne brigade ŠOU v Ljubljani pripenjamo v priponki.

Omenjena akcija je druga po vrsti – lani je Mladinska delovna brigada ŠOU v Ljubljani potekala na Ptuju in v njegovi okolici, kjer so študentje prostovoljci pomagali krajanom pri odpravi posledic neurja.

Namen Mladinske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati sočloveku. ŠOU v Ljubljani želi pri mladih s tovrstnimi akcijami vzbuditi zavest o tem, kaj pomeni prostovoljno delo in kako dobra izkušnja je nudenje pomoči. Prevzemanje odgovornosti in solidarnosti je temeljna vrednota, ki jo je po mnenju organizacije potrebno vedno znova obujati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.