MOBB DEEP v Cvetličarni

Rapetek tudi v letu 2016 nadaljuje z izjemno serijo rapperskih gostovanj z druge strani Atlantika. 

3. februar je datum, ki ga vnesite v opomnike ali obkrožite na koledarjih, saj na oder Cvetličarne prihajata Mobb Deep, težkokategorni dvojec iz newyorškega Queensbridga.

Prodigy in Havoc sta še kot najstnika, leta 1993, lansirala njun prvi zaokrožen izdelek, imenovan “Juvenile Hell”, ki pa v konkurenci izjemnih rapperskih izidov tistega leta ni pustil vidnejšega pečata.

Vseeno njun talent ni ostal neopažen pri šefih založbe Loud Records, ki so fanta dodali na takrat zastrašujoče močan seznam varovancev, ob bok Wu-Tang Clanu, Xzibitu, Big Punisherju, ljubljanskim znancem Alkaholiksem in ostalim. Hav in Pee sta zaupanje založbi vrnila z obrestmi in zaplodila serijo treh izjemnih albumov.

Leta 1995 sta pod producentskim mentorstvom Q-Tipa ustvarila remek delo, razvpito in odlično sprejeto ploščo “The Infamous”. Čez neverjetne atmosferične zvoke Havocove produkcije sta Mobb Deep v besedilih risala temačne slike ulic Queensbridga, paradni konj tega izida pa je bil nedvomno eden največjih rap singlov vseh časov, kultni »Shook Ones Pt. II«. Album, ki ni vseboval slabega momenta, je tudi po zaslugi ostalih singlov »Survival Of The Fittest«, »Give Up The Goods« in »Temperature’s Rising« Mobb Deep ustoličil na tron trdega uličnega rapa in do danes velja za enega najboljših produktov hip hop kulture, pohvali pa se lahko z zlato naklado.

Manj kot leto dni po »The Infamous« sta Prodigy in Havoc na sceno splavila še eno zimsko klasiko. Album in istoimenski prvi singel »Hell On Earth« sta sijajna naslednika slovitega predhodnika, s še bolj temačno in tesnobno sliko neperspektivnega uličnega vsakdana, komad »Drop A Gem On ‘Em« pa je z odkritim napadom na Tupaca Shakurja še dodatno dvignil temperaturo v takratni rapperski »vojni« med vzhodno in zahodno obalo.

Po triletnem premoru je sledil še en legendarni album, naslovljen »Murda Muzik«, ki je duetu prinesel platinasto naklado, kompozicije »Quiet Storm«, »The Realest« in »It’s Mine«, v kateri sta se spajdašila z Nasom, pa so še dodatno obogatile impresivno diskografijo uličnih himen, pod katere sta se podpisala Mobb Deep.

Po izjemni seriji treh, med fani in kritiki izjemno sprejetih albumov, sta Prodigy in Havoc postala izjemno zaželjeni imeni in sta s svojimi gostovanji blagoslovila mnoge izdelke rapperskih soborcev, kot so Method Man, Nas, CNN, Raekwon ter kopica ostalih eminentnih imen. Vmes ju je na svojo založbo za kratek za kratek čas zvabil celo 50 Cent, verjetno zavoljo dviga ulične kredibilnosti, ki je bila izgubljena z njegovim prebojem v mainstream. 

Kljub temu, da veljata za enega največjih rap duetov vseh časov, pa ne gre prezreti solo udejstvovanj predvsem Prodigya, ki je s serijalko albumov »H.N.I.C.«, »Return Of The Mac«, »Bumpy Johnson« in 2 leti starim »Albert Einstein«, kjer je ob pomoči Alchemista, najaktivnejšega in verjetno tudi najboljšega beatmakerja zadnjih let, skreiral še eno mojstrovino.

Cvetličarna torej gostuje hip hop dogodek desetletja v Sloveniji – direktno iz newyorškega betona prihajata Mobb Deep, kralja uličnega rapa, ki bosta z nedvomno odličnim nastopom počastila ljubljansko publiko. 

DJ podpora: DJ SUNNY SUN & DJ BORKA

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.