Mobilna aplikacija Erasmus+

Evropska komisija je predstavila novo mobilno aplikacijo Erasmus+, ki bo študentom, udeležencem poklicnega usposabljanja in sodelujočim v izmenjavah mladih olajšala sodelovanje v programu.


Uporabniki bodo lahko z aplikacijo enostavno spremljali svoj napredek pri različnih upravnih korakih pred bivanjem v tujini, med njim in po njem. Prav tako bodo lahko prek spleta privolili v sporazum o študiju in ga podpisali, tako z matično univerzo kot z univerzo gostiteljico. Delili in glasovali bodo lahko za svoje najljubše napotke, da bi drugim pomagali pri integraciji v lokalno skupnost. Aplikacija omogoča tudi učenje tujih jezikov in interaktivno mentorstvo v živo prek neposredne povezave na platformo Erasmus+ za spletno jezikovno podporo.


Prva različica je že na voljo za naprave iOS in Android, z novimi funkcijami in posodobitvami pa se bo kmalu razširila na druge skupine udeležencev programa in zagotovila tudi izpolnjevanje prihodnjih potreb generacije Erasmus+. Aplikacija je bila predstavljena na slovesnosti ob 30. obletnici programa Erasmus v Evropskem parlamentu v Strasbourgu, ki se je udeležuje tudi predsednik Komisije Jean-Claude Juncker.


Program Erasmus je od uvedbe leta 1987 devetim milijonom ljudi omogočil študij, poklicno usposabljanje, prostovoljno delo ali pridobivanje strokovnih izkušenj v tujini. Leta 2014 se je preoblikoval v program Erasmus+, ki je vse pobude na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa združil v enotni okvir EU. V programu sodeluje 33 evropskih držav, in sicer vseh 28 članic EU ter Turčija, nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Norveška, Islandija in Lihtenštajn. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.