Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani praznujeJO 60 let

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani letos praznujemo okroglo obletnico, šestdeset let delovanja. Praznovanje jubileja bomo zaokrožili jutri,         22. novembra 2016, s slavnostno akademijo in izdajo zbornika. Že spomladi smo v prostorih fakultete odprli razstavo o razvoju in dejavnostih fakultete, ki je na ogled še do konca leta.

 

Na kratko o razvoju

Odločitev o ustanovitvi Upravne šole leta 1956 je nastala kot izraz zavedanja pristojnih glede pomena tako razvoja zaposlenih v državni upravi kot tudi novih znanj in vsebin. Skozi čas je takratna šola postala članica najboljše in najstarejše univerze v Sloveniji, Univerze v Ljubljani. Tekom let smo se preoblikovali in sprejemali študijske programe z aktualnimi vsebinami, s skupnimi močmi zgradili stavbo, ki nam je še vedno v ponos in v kateri imamo odlične pogoje za sodelovanje ter kreativno ustvarjanje. Statusno smo se preoblikovali in dolgoletna prizadevanja okronali z najuglednejšo mednarodno akreditacijo na področju izobraževanja EAPAA, in sicer za tri študijske programe na prvi in drugi stopnji študija.

 

Fakulteta za upravo danes

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani uresničujemo svoje poslanstvo na področju upravne znanosti, in sicer preko visokošolskega izobraževanja, znanstveno-raziskovalnega, razvojnega in svetovalnega dela, dopolnilnega strokovnega izpopolnjevanja javnih uslužbencev in mednarodnega sodelovanja s podobnimi izobraževalnimi in znanstveno-raziskovalnimi institucijami. Imamo razvejano založniško dejavnost, izdajamo Mednarodno revijo za javno upravo ter organiziramo številne znanstvene in strokovne konference ter srečanja, ki imajo  odmev doma in v tujini. Svoje mesto v okolju utrjujemo s številnimi partnerstvi širom sveta, kar daje fakulteti mesto med institucijami na področju upravne znanosti ter izobraževanja in raziskovanja v regiji.

 

Delujemo v (u)pravi smeri

Z optimizmom zremo tudi v prihodnost. Poglobiti želimo razvoj upravne znanosti, študentom posredovati najboljša znanja, okolju vračati uporabne rešitve, kot člani Univerze v Ljubljani in del širšega mednarodnega akademskega okolja pa pomembno prispevati k razvoju in promociji znanosti. Tudi zato smo si za vodilno misel praznovanja naše 60-letnice izbrali: »S tradicijo in znanjem v (u)pravo smer!«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.