Na krvodajalskih akcijah Univerze v Mariboru sodelovalo več kot 110 študentov in zaposlenih

V novembru in decembru so v organizaciji Študentskega sveta Univerze v Mariboru potekale že tradicionalne krvodajalske akcije Univerze v Mariboru, ki potekajo vse od leta 2005 v spomladanskem in zimskem obdobju. Tokrat v petih terminih so se na akcijo ponovno odzvali številni študentje in zaposleni Univerze v Mariboru, med katerimi je bilo tudi veliko takšnih, ki so kri darovali prvič.

Vsak, ki je želel darovati kri, je to lahko storil na enem izmed štirih terminov v Mariboru ali v enem terminu v Ljubljani. Prva krvodajalska akcija je potekala v ponedeljek, 20. novembra, na Tehniških fakultetah, kjer je kri darovalo kar 48 krvodajalcev. Nadaljevali so v torek, 28. novembra, na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor. Tretja krvodajalska akcija je bila v ponedeljek, 4. decembra, na Ekonomsko-poslovni fakulteti. Četrta akcija je ponovno potekala na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, in sicer v torek, 5. decembra. Zadnja krvodajalska akcija je letos potekala v Ljubljani in je bila namenjena študentom in zaposlenim Univerze v Mariboru v Ljubljani. Potekala je v četrtek, 14. decembra, na Zavodu RS za transfuzijsko medicino.

Skupaj je h krvodajalskim akcijam pristopilo 89 krvodajalcev v Mariboru in 29 krvodajalcev v Ljubljani, od tega je 25 oseb na terenskih akcijah kri darovalo prvič. Na odzive, ki jih je akcija prejela ter na število krvodajalcev je Študentski svet Univerze v Mariboru ponosen, hkrati jih veseli, da je med njimi bilo veliko takšnih, ki so kri darovali prvič.

Študentski svet Univerze v Mariboru se še enkrat zahvaljuje vsem, študentom in zaposlenim Univerze v Mariboru, ki so znova dokazali, da so pripravljeni pomagati in da so se odzvali akciji, pognali svoja srca, darovali kri in pomagali reševati življenja!

Avtorica fotografij: Maruša Lešnik

Več utrinkov krvodajalskih akcij najdete na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.