Na sončnem ŠVICu več kot 9.000 obiskovalcev

V petek se je na Turistični kmetiji Obolnar na Čatežu pri Trebnjem začel že 11. festival ŠVIC, ki ga vsako leto obišče več mladih iz cele Slovenije.  Prizorišče danes zapuščajo še zadnji obiskovalci, ki bodo 19. in 20. julij zagotovo pomnili po energičnem vzdušju in norih glasbenih nastopih.

Urejeno šotorišče na idilični lokaciji, odmaknjeno od mestnega vrveža se je kmalu napolnilo z več kot 2.000 šotori. Pozitivna energija obiskovalcev, ki so hiteli postavljati svoj šotor, je dala vedeti, da se obeta nor poletni vikend.

Takoj ob odprtju ŠVICovih vrat se je začel tradicionalni košarkaški turnir, ki ga je tokrat popestrilo presenečenje – nastop akrobatske skupine Dunking Devils.

Oder festivala je odprla mariborska brit-funk zasedba Soundtopia. Sledili so ji primorski rockerji Low peak Charlie. Iz daljne Mehike je z neverjetno energijo navdušila skupina Los Explosivos. Z Zoranom Predinom in CoverLoverji  so obiskovalci glasno prepevali znane uspešnice. Za pravi žur je poskrbela retro pop skupina Jinx s sosednje Hrvaške. Največje navdušenje pa je med množico obiskovalcev požel težko pričakovan nastop Big Foot Mame, ki je popolnoma znorela publiko. Prvi večer pa so z gipsy swing ritmi zaključili člani skupine Manouche, ob katerih so obiskovalci, kljub pozni uri, navdušeno poplesavali pred odrom vse do tretje ure zjutraj.

Vzdušje petkovega večera se je skozi vroč dan stopnjevalo z zabavnimi aktivnostmi in zaključilo z večerno glasbeno norijo na glavnem odru. f

Obiskovalce so, po petkovi noriji, v sobotno jutro zbudile ŠVICove kapljice in trubači s poskočno budnico. Športniki so cel dan preživeli na igriščih za nogomet in odbojko. Vsi željni adrenalina so se za večerne koncerte ogreli z Body Zorbingom in na Slip’n’Slidu. Spet drugi so uživali na delavnicah borilnih veščin in bobnanja. ŠVIC frizer je poskrbel za odštekane frizure. Med mnogimi popoldanskimi aktivnostmi je največ pozornosti je požel CAR wash, navdušile pa so tudi že tradicionalne igre za študentske klube iz vse Slovenije. Mnogi so na hitro ohladitev skočili v bazen, ostali pa so se raje v senčki pripravljali na večer.

Po vročem sobotnem popoldnevu je večerni del otvorila skupina Shanaroid iz Sevnice, napetost pred glavnima skupinama je z malo tršimi ritmi stopnjevala zasedba Up N’ Downs, novomeški band Kill Kenny, ki je pred kratkim nastopal na odrih festivalov ViennaWave in Exit, je dokazal svoj potencial in dobro ogrel publiko pred težko pričakovanim nastopom skupine Elvis Jackson. Razigrani Primorci so že drugo leto zapored poskrbeli za nepozaben nastop. Lokalno skupino Dan D smo  ponovno lahko slišali v čisto rokerski izvedbi. Publika se je prelevila v velik zborček, ki je skupaj z Dan D-jevci prepevala njihove največje uspešnice: Čas, Počasi, Google me in druge. Neverjeten nastop nabit z pozitivno energijo je nadaljevala skupina Tabu. Tina Marinšek je razigrano plezala po odru in se popolnoma zlila s festivalskim vzdušjem. Glasbeno dogajanje se je zaključilo z zvoki svetovnih hitov ene izmed najboljših svetovnih tribute skupin RHCP – Real Tribute Band. Zagnana množica je poplesavala pred odrom vse do tretje ure zjutraj, vse do zore pa so najbolj ustrajni nadaljevali pod glavnim šotorom vse do zgodnjega dopoldneva.

Odbit vikend v idilični naravi je obiskalo več kot 9.000 obiskovalcev. Na štirih šotoriščih pa so obiskovalci postavili več kot 2.000 šotorov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.