Na začetku infomacije

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani bo tudi letos na začetku novega študijskega leta s svojimi dejavnostmi pomagala velikemu številu študentov.

V mesecu oktobru bo največ študentov obiskalo točke subvencionirane študentske prehrane, Študentsko svetovalnico in ŠOUinfo točko, veliko klicev pa bo zabeležil tudi brezplačni študentski telefon 080 98 67.

Aljoša Krdžić, predsednik ŠOU v Ljubljani: »Ena izmed osnovnih nalog ŠOU v Ljubljani je pomagati študentom pri tem, da se lažje in čim hitreje vključijo v študentsko življenje. Pri tem jim seveda želimo uspešen študij, hkrati pa jim svetujemo, naj bodo aktivni tudi v prostem času, predvsem naj ga zapolnijo z obštudijskimi dejavnostmi kot so tečaji, športne aktivnosti, civilno-družbene dejavnosti, pa tudi zabava.«

Bruci na točkah subvencionirane študentske prehrane že prejemajo tako imenovane ŠOU mape z informativnim gradivom – letos bo to mapo prejelo približno 15.000 študentov -, informiranje študentov pa bo še posebej intenzivno v prvih tednih novega študijskega leta. Poleg odgovorov na osnovna vprašanja bodo študentom predstavljene tudi obštudijske dejavnosti, ki jim jih ŠOU v Ljubljani skupaj s svojimi zavodi ponuja skozi vse študijsko leto.

Aljoša Krdžić, predsednik ŠOU v Ljubljani: »Študentom bomo z vsemi informacijami na voljo že jutri, prvega oktobra, na stojnicah na Prešernovem trgu. Po pomoč se lahko obrnejo tudi na ŠOUinfo točko na Trubarjevi 7 v središču mesta in pa na brezplačni študentski telefon 080 98 67, ki bo jutri deloval do 17. ure. Svoja vprašanja lahko naslovijo tudi na Študentsko svetovalnico, kjer bodo dobili predvsem informacije o študiju, bivanju, štipendiranju, zavarovanju in vseh ostalih področjih študentske sociale in zdravstva.«

Študentska svetovalnica ŠOU v Ljubljani študentom nudi brezplačno pravno in socialno svetovanje, svetovanje za študij v tujini, psihološko svetovanje, svetovanje študentskim družinam, informiranje (dejavnosti ŠOU v Ljubljani in njenih zavodov in vse informacije, zanimive za študente) in brezplačno posredovalnico sob m2. Nasvet lahko študentje v Ljubljani dobijo na treh lokacijah:
– na Kersnikovi 4, kjer deluje matična enota z vsemi oblikami svetovanja,
– v študentskem naselju Rožna dolina, blok 4, kjer poteka svetovanje študentskim družinam,
– na Trubarjevi 7, kjer delujeta ŠOUinfo točka, brezplačni študentski telefon in m2, brezplačna posredovalnica sob za študente.

Študentska svetovalnica deluje tudi na spletu in na Facebooku, veliko koristnih informacij pa bodo študentje našli tudi na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.