Najboljši hostli na svetu

Mednarodno združenje Youth Hostlov proglasilo najboljše Youth Hostle na svetu.

Hostelling International je na letnem srečanju direktorjev Youth Hostlov v Amsterdamu podelil nagrade za najboljše Youth hostle na svetu. Kriterij za izbor so bile ocene gostov, ki jo podajo na spletni aplikaciji. Youth Hostle ocenjujejo uporabniki v odstotkih od 0% (najslabše) pa do 100% (najboljše) v posameznih kategorijah, ki so prijaznost, čistoča, učinkovitost, lokacija, udobje in varnost.

Po seštevku vseh ocen, torej najbolje ocenjen Youth Hostel na svetu je tako Youth Hostel Baan Dinso v Bangkoku na Tajskem s povprečno oceno 97%, najbolj prijazen v Tonsbergu na Norveškem z oceno prijaznosti 100%, najudobnejši s 94 % oceno udobja v Kyotu (Youth Hostel Utano) na Japonskem, najbolj učinkovit se nahaja v ZDA v mestu Eastham z oceno 99% in najčistejši v Grinevaldu v Švici z oceno čistoče 96%.

Na enak način, kot so ocenjevani Youth Hostli v svetu, so tudi v Sloveniji in v ponos Popotniškega združenja Slovenije je, da tudi naši Youth Hostli ne zaostajajo prav veliko za nagrajenimi.

Od 33 Slovenskih Youth Hostlov, ki so uporabnikom dostopni preko spletnega portala http://www.hihostels.com in jih gostje lahko ocenjujejo je takšnih, ki imajo splošno oceno 80% ali več natanko tretjina ali 11 Youth Hostlov, od katerih je najbolje ocenjen Youth Hostel »Brkini« v Brcah pri Ilirski bistrici (95%), sledijo pa mu Youth Hostel »Pod skalo« v Kamniku s 94%, Youth Hostel v Ljubnem ob Savinji z 90%, Youth Hostel »Alibi M14« iz Ljubljane z 89%, Youth Hostel »Bledec« na Bledu in Youth Hostel »Park« v Ljubljani oba s 87%, Youth Hostel Portorož s 84% ter Youth Hostel »Uni« v Mariboru in Youth Hostel »Ciril« v Podčetrtku s 83%.

Tudi v posameznih kategorijah so naši Youth Hostli tik ob robu najboljših na svetu. Tako si častitljivih 100% z Norveškim Tonsbergom v kategoriji prijaznosti deli YH »Brkini« v Brcah pri Ilirski Bistrici, ki ni bil uvrščen na prvo mesto zaradi majhnosti in relativno nizke zasedenosti, po čistoči je slovenski Youth Hostel »Bledec« na Bledu z oceno čistoče 92% le 4% slabše ocenjen kot najčistejši Youth Hostel na svetu.

Popotniško združenje Slovenije ob tem ugotavlja, da se ponaša z mrežo vzornih Youth Hostlih, ki nudijo udobno, čisto in varno prenočišče po ugodni ceni mladim popotnikom, ki prihajajo spoznavati Slovenijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.