Največja Benettonova trgovina v Ljubljani

Okoli tretje ure, ko je bil napovedan prihod Luciana Benettona, direktorja skupine Benetton, ki je skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in direktorjem BTC Jožetom Mermalom slovesno prerezal rdeči trak in uradno odprl največjo Benettonovo trgovino v Ljubljani, je bila gneča že nepopisna, a takrat so nadobudne manekenke in fotomodele zamenjali novinarji, fotografi imena iz mode in oblikovanja ter radovedneži. Benetton se je s svojo največjo trgovino med italijansko modno prestolnico Milanom in hrvaškim Zagrebom namreč odločil odpreti z dogodkom It’s my time, s katerim iščejo nove obraze. Med mladenkami in mladeniči, ki so prišli preizkusit srečo ali pa samo za zabavo, bodo v okviru komunikacijskega projekta Are you the Face of Ljubljana? (Si ti obraz Ljubljane?) izbrali dekle in fanta, ki bosta postala obraz glavnega mesta Slovenije.

Eva je oboževalka Benettona že od mladih nog. Ko je izvedela, da se odpira nova, in to tako velika trgovina, je bila zelo vesela, saj Benetton pri nas po njenem mnenju ni bil dovolj dobro zastopan. Tako se je odločila, da pride po fakulteti malo pogledat: »Pa sem se pustila slikat, da imam slikico za spomin.« Eva pravi, da Benetton poudarja stvari, ki jih tudi sama občuduje, kar zadeva akcije, ki so promovirale raznolikost po svetu, in dobrodelnost, najraje pa ima njihove barve: »Te barve res prinašajo nekaj posebnega.«

Maja je prišla na casting, ker jo zanima moda in bi želela izvedeti več o tem. Seveda bi bila zelo vesela, če bi jo izbrali za obraz Ljubljane, je dejala. Temnolasa Evelin je podobno kot Maja prišla preizkusit svoje možnosti za kariero fotomodela. »Gimnazijka je, poleg tega pa lahko še kaj zasluži. Potencial in voljo ima,« je dodala njena mama, ki jo je za to priložnost iz šole odpeljala že malo prej. Za casting sta slišali na radiu in šli preverit na splet, da bi videli, za kaj gre.

Siniša, eden redkih predstavnikov močnejšega spola na castingu, pa še ta s štajerskega konca, je razložil, da se je dan prej sprehajal po Ljubljani, ko mu je neko dekle dalo letak: »Pa sem si rekel, zakaj pa ne?« Manekenstvo ima trenutno bolj za hobi, je dodal.

Kakor je povedala brezhibno urejena tiskovna predstavnica Benettona Mara Rondi, bodo fotografije vseh dekleta in fantov objavili na svoji spletni strani benetton.com. »In morda bo kdo izmed njih postal naš maneken ali manekenka,« je veselo dodala. Luciano Benetton ponavadi ne hodi na odprtja svojih trgovin po svetu, vendar se mu je zdel novi objekt v slovenski prestolnici primeren kraj za obisk, saj se mu je zdela arhitektura nove trgovine zelo zanimiva in moderna za skupino Benetton, je še povedala Mara Rondi. Če smo med udeleženci castinga slišali tudi kakšno, sicer zelo redko kritiko, bo nova trgovina na 1200 kvadratnih metrih v dveh etažah, verjetno zadovoljila tudi tiste zahtevnejše kupce.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.