Namenimo denar pomoči potrebnim

Vedno več ljudi se sooča s stisko. S čisto malo dobre volje jim lahko pomagamo, če smo tega zmožni. Mogoče jim namenimo denar, ki smo ga hoteli zapraviti za novoletna darila.

Bliža se čas obdarovanja in božično-novoletnih nakupov. V teh kriznih časih, bi se bilo lepo spomniti na ljudi, ki nimajo hrane ali stvari, ki jih nujno potrebujejo za preživetje. 

Ste mogoče pomislili na to, da bi denar, tudi če samo deset ali dvajset evrov, namenili nekomu, ki mu bo to prišlo še kako prav. 

Denar, ki ste ga nameravali zapraviti za darila, zapravite tako, da bo šel izkupiček prodane stvari v dobrodelne namene, ali pa preprosto darujte. Denar lahko namenite živalim ali brezdomcem. Podarite ga lahko osebam, za katere veste, da so pomoči potrebne in da jim bo tudi dvajset evrov prišlo prav. Namenite lahko tudi bolnim otrokom ali fundaciji Rdeči noski. Kupite lahko uhane v obliki solzice v sodelovanju z društvom Brišimo solzice, denar od nakupa je v celoti namenjen bolnim otrokom Fundacije za pomoč otrokom. 

 

Predvsem preživite praznike z družino in prijatelji. Obdarovanje ni praznik, ampak je praznik preživet z ljudmi, ki nam kaj pomenijo. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.