Balaton sound 2013: the prodigy, calvin harris, wu tang clan , armin van buuren in šeMnogo več!

Ni skrivnost, da velja letošnji Balaton Sound za najboljšega v kategoriji srednje velikih festivalov. Kako tudi ne bi bil, saj so tudi letos na line-upu sama svetovno znana imena moderne elektronske glasbe, poleg tega pa tudi lokacija festivala ostaja na bregovih Blatnega jezera. Podobno kot vsa leta, se bo festival odvijal v sredini julija, natančneje med 11. In 14. julijem.

 

Pa poglejmo letošnja odmevna imena festivala:

 

The Prodigy so vsekakor letošnja vodilna sila festivala. So ena izmed najbolj uspešnih britanskih formacij, prodanih imajo že več kot 25 milijonov albumov po svetu. Poleg znanih uspešnic, ki jih bomo zagotovo slišali, bomo priča tudi novim komadom iz albuma »How To Steal A Jet Fighter«.

 

Calvin Harris je prav tako eno izmed vročih imen elektronske scene. Po lanskem mega nastopu se letos obeta še eden, tokrat podkrepljen s svetovno uspešnico »We Found Love«, za katero je Calvin prejel Grammy-ja, in pa mnogimi novimi hiti.

 

Wu Tang Clan se bodo letos na Madžarskem ustavili v sklopu svetovne turneje ob 20 letnici nastanka. Na glavnem odru bodo nastopili vsi, razen ODBja, vsekakor pa bomo slišali nekaj novega materiala, ki ga pripravljajo za njihov novi album.

 

Armin Van Buuren je na Balatonu nastopil že lani s spektakularnim setom in ognjemetom, toda letos se obeta zanimiv set iz izbora »A state of trance collection«. Le ta temelji na lastnem radio šovu, ki bo letos imel zaporedno šeststoto epizodo.

 

Iz lastne založbe Hot Creation prihaja tudi Jamie Jones, nekdanji vajenec Svena Vätha. Omeniti velja tudi Crystal Castles, ki veljajo bolj za noise ali art rockerje, čeprav se popolnoma dobro znajdejo tudi na elektronskih odrih.

 

Axwell je prav tako eden izmed DJ-ev, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Član Swedish House Mafije na lastnih nastopih vsekakor ne razočara!

 

Henrik Schwarz obeta zanimivo dogajanje. Je eden izmed ikon Berlinske klubske scene, čeprav sodeluje tudi na raznih jazz festivalih. Njegovi seti so znani po zanimivi melodiki, zato bo nastop na Balatonu vsekakor unikaten.

 

The Advent bodo eni izmed glavnih akterjev techno glasbe. Nekoč dvojec, danes le one-man projekt, ki pa v živo nikoli ne razočara.

 

Ostali nastopajoči so še: Iggy Azaela, Belzebass, Jan Blomqvist, Fairmont.

Se vidimo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.