5 poučnih Youtube kanalov, ki jih moraš poznati

V dobi tehnologije videi predstavljajo zanimiv in zabaven način učenja. Večina Youtube kanalov ustvarja posnetke, ki so kratki, poučni in mikavni. Pripravili smo seznam petih kanalov, ki ti bodo v življenju gotovo koristili.

1. Crash Course

Kanal sta leta 2006 ustanovila Hank in John Green (ja, tisti John Green) z namenom poučevanja različnih predmetov kot so svetovna zgodovina, biologija in psihologija. Danes ima kanal kar 38 glavnih serij, ki zajemajo različna področja. Ustvarjalci informirajo gledalce z združevanjem zgodovinskih posnetkov, opisnih ilustracij in humorjem.

Capitalism and Socialism: Crash Course World History #33

2. Ted Ed

Ted Ed že skoraj deset let omogoča vpogled v širok nabor kategorij, od vizualne umetnosti do matematike, zdravja in poslovanja. Vsak video vključuje zanimive animacije in z dejanskimi primeri podpira razlage na zabaven način. Lekcije so zelo kratke in nazorne, podajajo jih različni avtorji.

The language of lying — Noah Zandan

3. Vsauce

Vsauce je kanal, ki se osredotoča na znanost. Vsaka lekcija se vrti okoli fascinantnega retoričnega vprašanja, ki se najpogosteje nanaša na psihološke, matematične in filozofske motive. Kanal prav tako obravnava druge splošne teme, kot sta tehnologija in popularna kultura. Do danes je na kanal prijavljenih več kot 15 milijonov naročnikov.

What If The Sun Disappeared?

4. ASAP Science

ASAP Science je znanstveno obarvan izobraževalni kanal, ki primarno prenaša videe o uporabnosti znanosti v vsakdanjem življenju. Med posnetki lahko najdeš nekoliko neobičajne, a zabavne razlage o različnih načinih in učinkih, ki jih ima znanost na naša življenja.

What Happens When You're Drunk AND Stoned At The Same Time?

5. Kurzgesagt – In a Nutshell

Kurzgesagt je nemški studio, ki se osredotoča na animirane izobraževalne vsebine. Kanal z minimalističnim dizajnom obravnava znanstvene, tehnološke, politične, filozofske in psihološke teme. Lekcije, ki večinoma niso daljše od 10 minut, so dostopne v angleškem jeziku, nekatere tudi v nemškem (glej kanal Dinge Erklärt – Kurzgesagt).

Why Black Holes Could Delete The Universe – The Information Paradox

Smo na katerega pozabili? Napiši svoje predloge v komentar.

Junior novinar

VIRUniversity of the People
Prejšnji članekPod vplivom 10. del: Dosje številka xxxxx
Naslednji članekNajden starodavni vampirski demon z velikim sabljastim čekanom

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.