Amebis Besana posodobila slovnični pregledovalnik

Ringaringaraja, vam slovnica nagaja? Besana pa priteče, napake ven pomeče! Amebis Besana je odličen pripomoček pri pisanju slovnično pravilnih besedil.
Foto: on Amebis, d. o. o., Kamnik

Urejevalniki besedil, kot sta Word in Gmail, imajo že vključen slovenski črkovalnik (v kolikor uporabljaš originalno različico, seveda), a to ne pomeni, da je tvoje besedilo tudi lektorirano. Črkovalnik te namreč zgolj opozori na zatipkane besede, pri večjih slovničnih zagatah pa ti ne more pomagati. Na srečo si lahko pomagaš s spletno lektorico Amebis Besana.

Kaj je Amebis Besana?

Gre za avtomatsko lektorico, ki iz besedil odstrani slovnične napake in predlaga uporabo primernejših besed in besednega reda. Primer: v stavku »Povej mi, koga nebo na zabavo.« ti Word ne bo podčrtal besede nebo, Besana pa te bo opozorila na napako. Zakaj? Ker najde napake, ki jih drugi urejevalniki spregledajo.

Besano lahko uporabljaš v dveh različicah. Spletna verzija je namenjena krajšim tekstom, medtem ko bo daljšim besedilom, kot so seminarske in diplomske naloge, kos program Amebis Besana, ki si ga naložiš kar na računalnik. Program nato sproti popravlja tvoje napake v Wordu.

Primer delovanjja programa Besana
Foto: on Amebis, d. o. o., Kamnik

Sprotno lektoriranje besedil med pisanjem v brskalniku

Brskalniki imajo vgrajen črkovalnik za slovenščino, kar se v praksi vidi v rdeče podčrtanih zatipkanih besedah. Avtomatska lektorica Besana pa lahko slovenska besedila, ki jih vnašaš v brskalnik, lektorira kar sproti med pisanjem. Tvoji maili ali dokumenti, ki jih urejaš na spletu, bodo od zdaj naprej slovnično brezhibni. Podprti brskalniki so Firefox, Chrome, Edge in Opera. Pogoj za lektoriranje besedil v brskalniku je delujoča Besana na računalniku Windows.

Nova verzija 4.29

V Amebisu nenehno sledijo spremembam in izboljšujejo svoje programe, v začetku junija pa so objavili tudi novo verzijo Besane. Njene glavne novosti so:

  • nova verzija jezikovnega jedra, baze in slovarja,
  • zapiranje programov pred namestitvijo/odstranitvijo/nadgradnjo za zagotovitev zanesljivosti,
  • zanesljivejši algoritem zaznave jezika besedila (pomembno za vtičnik za brskalnike),
  • ukinjena podpora za Windows Vista in starejše.

Lekturo prepusti Besani

Naslednjič, ko boš pisal seminarsko ali celo diplomsko nalogo, ne zaupaj Wordu, saj ta ne bo popravil vseh tvojih napak. Raje uporabi Besano, ki bo našla vse tvoje napake, ne glede na tvojo stopnjo poznavanja slovničnih pravil. Zakaj bi se mučil s slovnico, če to delo lahko opravi nekdo drug?

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

info@amebis.si | 01 8311 035 | Spletna stran

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

Prejšnji članekTrije poklici, ki skrbijo za naše duševno zdravje
Naslednji članekTelefon preprosto mora bit lep. Vrhunsko delovanje ni dovolj
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

info@amebis.si | 01 8311 035 | Spletna stran

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.