Štipendije za usposabljanje ali izobraževanje v tujini na področju kulture

V petek, 13. julija 2018, je Ministrstvo za kulturo objavilo Javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2018/2019. Namen javnega razpisa je dvig kompetentnosti umetniških in drugih poklicev v kulturi. To bi pripomoglo predvsem k vključevanju tovrstnih poklicev na trg dela ter povečanju njihovih možnosti za dolgoročno zaposlitev.

Na ta način se skuša ministrstvo tudi odkupiti za pomanjkljivosti obstoječega izobraževalnega sistema, ki trenutno ne ustreza zahtevam ravni znanja nekaterih specializiranih poklicev v kulturi. Štipendije so zato namenjene tistim, ki dodatne veščine za opravljanje svojih poklicev pridobivajo na izobraževanju ali usposabljanju v tujini, ki traja od 3 do 12 mesecev v času med 1. julijem 2018 in 31. oktobrom 2019.

Na razpis se lahko prijavijo mladi do vključno 29. leta starosti, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Prijaviš pa se lahko ne glede na status. Do štipendije so namreč upravičeni tako študentje kot tudi brezposelni in zaposleni ali samozaposleni, ki v času usposabljanja ali izobraževanja prebivajo v državi, kjer se to izvaja.

Štipendije se podeljujejo za usposabljanje ali izobraževanje zgolj v okviru članic Evropske unije, države izven njenih meja pa ne pridejo v poštev. Prav tako do štipendije nisi upravičen/-a v primeru spletnega izobraževanja ali izobraževanja na daljavo.

Rok za oddajo prijave na razpis je 31. avgust 2018.

Vir: Ministrstvo za kulturo

Prejšnji članek8 odpisanih poklicev
Naslednji članekNajbolj nenavadni muzeji na svetu (del 1)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.