Neformalni informativni dan

V soboto, 6. februarja 2010, bo Ekonomsko-storitveni izobraževalni center Kranj prizorišce najvecjeganeformalnega informativnega dneva Študenti dijakom.
Ta bo dijakom zadnjih letnikov pred odlocitvijo o izbiri pravega študija pomagal z nasveti iz prve roke. Projekt, ki letos obeležuje 10. obletnico, vsako leto obišce skoraj 1.000 dijakov.
Študenti dijakom, projekt v organizaciji Kluba študentov Kranj, bo na prvo februarsko soboto dijakom zaključnih letnikov na enem mestu ponudil informacije o veliki večini slovenskih študijskih programov. Na vprašanja maturantov, za katere ponavadi na uradnih predstavitvah študijskih programov ni časa, bodo odgovarjali študentje izbranih smeri. Letošnja prireditev bo na enem mestu ponudila predstavitev vec kot 30 fakultet, med njimi večino fakultet Univerze v Ljubljani. Predstavile se bodo  Akademija za likovno umetnost, Naravoslovnotehniška fakulteta, Akademija za gledališce, radio, film in televizijo, Pravna fakulteta, Teološka fakulteta, Biotehniška fakulteta, Fakulteta za šport, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za matematiko in fiziko, Fakulteta za računalništvo in
informatiko, TŠC Kranj, Fakulteta za socialno delo, IAM – inštitut in akademija za multimedijo, Visoka šola za dizajn, Fakulteta za farmacijo, Zdravstvena fakulteta, Medicinska fakulteta, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Turistica, Fakulteta za upravo, Pedagoška fakulteta Koper, Fakulteta za varnostne vede, Fakulteta za znanosti o okolju, Veterinarska fakulteta, Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Višja šola za turizem in gostinstvo Bled, Filozofska fakulteta, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za organizacijske vede, Fakulteta za družbene vede, Pedagoška fakulteta in študij v tujini.

Poleg osnovnih informacij o programih bodo študentje z bodocimi bruci delili svoje študijske izkušnje, razkrili, kateri profesor je najbolj zahteven, koliko casa preždijo za knjigami oziroma koliko prostega casa jim ostaja, ali je prisotnost obvezna, kakšne so novosti bolonjske reforme in kakšne so njihove zaposlitvene možnosti. Predavanja bodo zgošcena v dopoldanskem delu dneva, urnik predavanj je objavljen na spletni strani www.ksk.si/sd.
Poleg neformalnega informativnega dneva bodo maturantje vseh gorenjskih in ljubljanskih srednjih šol v
prihajajocem tednu na šoli prejeli barvno vpisno publikacijo Napotnik, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja dijakov ob prijavi na študijske programe in zaobjema vse pomembne informacije o vpisu, kot so roki za prijavo, izračun točk in razpisi. Publikacija bo hkrati dosegljiva na informativnih tockah domacih študentskih klubov, nekaterih drugih informacijskih mestih in prireditvi sami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.