Njoki Summer fest tudi letos

Kljub lanskemu neurju, ki je odpihnilo drugi dan NJOKOV, se organizatorji ne dajo. V prenovljeni obliki bo Njoki Summer fest tudi letos. Letošnja enodnevna izvedba prinaša pravo bero skupin, ki so uveljavljene tako v Sloveniji, kot tudi na tujem.

NJOKI 2010 bodo letos gostili enega izmed najbolj vročih in delovnih bandov ta hip, skupino ELVIS JACKSON, ki bo v Ajdovščini koncertirala prvič po izidu albuma Against The Gravity. Skupina, ki je svojo glasbo, koncertno energijo in atraktivne nastope predstavila praktično na večini velikih evropskih festivalih si je ustvarila armado fenov doma, v Evropi in drugod po svetu. Album »Against The Gravity« pomeni velik korak naprej tako za Elvis Jackson kot za celotno slovensko glasbeno sceno. Recenzije o plošči so zelo pohvalne, angleški in nemški mediji jih uvrščajo med najboljše plošče 2009 in toliko pozitivnih odzivov smo bili vajeni le še pri izdajah skupine Laibach. Koncerti z razvpitimi Faith no More, Misfits, SKA-P in ostalimi postavljajo bend v prvo linijo nastopajočih na mnogih evropskih festivalih, letos gostje velikega odra srbskega Exit fetsivala, in tudi v Ajdovščini bodo dali vse od sebe, v to ni dvoma.
Na skupni evropski turneji sta tudi dva ameriška benda, LAGWAGON in NO USE FOR A NAME, ki sta s svojim značilnim melodičnim skate punkom reden gost evropskih in sploh svetovnih odrov, saj gre za skupini, ki svoj čas najraje prebijeta na turnejah. In če člani niso ravno na turnejah z matičnimi zasedbami, se zberejo še v superskupini ME FIRST and THE GIMME GIMMES, ali pa v akustični varianti Tony in Joey preigravata komade obeh bendov in se očitno zelo zabavata. Vsekakor bi lahko rekli, da so pravi turnejski odvisneži.
Njoki bodo gostili tudi hrvaške OVERFLOW, ki že leta navdušujejo s svojim melodičnim ostrim garažnim punk rockom, saj so v letih svojega obstoja obiskali praktično vse evropske države, igrali so tudi na velikih festivalih in se letos podali celo na krajšo ameriško turnejo. V Ajdovščino se Overflow vračajo že četrtič, saj jim je vedno ostala v lepem spominu.
Festival v Ajdovščini pa bo predstavil tudi mlad band Nervous Stompin iz Nove gorice, ki je po mnenju organizatorjev, prava osvežitev na primorskih, pa tudi ostalih odrih po Sloveniji. Posebni gost večera bo tokrat v video varjanti, neprekosljivi in jezični Smaal Tokk, Joouu!

Letošnje prizorišče je ploščad pri Hiši Mladih, Vipavska 11. Več na: www.njokifestival.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.