Novinarska nagrada EU za prispevke o zdravstvu za leto 2013

Evropska komisija razpisuje novinarsko nagrado EU za prispevke o zdravstvu za leto 2013. Sodelujoči novinarji lahko svoje članke predložijo do 30. septembra 2013. Namen nagrade, ki se podeljuje že petič, je spodbuditi in nagraditi visoko kakovost novinarskega poročanja, ki spodbuja ozaveščenost na področju zdravja, zdravstvene oskrbe in pravic bolnikov. Tematska področja letošnje nagrade so preprečevanje bolezni, zdravstvena oskrba, zdravstveni sistemi in pravice bolnikov.

Za nagrado se lahko potegujejo novinarji iz vseh držav članic EU ter s Hrvaške, ki bo 1. julija postala članica EU. Podeljene bodo nagrade za prvo, drugo in tretje mesto v vrednosti 6 500, 4 000 oziroma 2 500 evrov.

 V vsaki državi članici EU bo nacionalna žirija, sestavljena iz novinarjev in strokovnjakov za javno zdravje, pod vodstvom Evropske komisije izbrala enega finalista iz vsake države.

 Žirija EU bo nato izbrala tri finaliste na ravni celotne EU. V Bruselj bo na podelitev nagrad na začetku leta 2014 povabljenih vseh 28 finalistov.

 

Članke je moč predložiti na posebnem spletišču, kjer je na voljo tudi več informacij.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.