O prihodnosti poklicev

KDAJ: v petek, 23. 6. 2017 ob 10:00 uri

KJE: Minicity, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (BTC City, Hala A)

Cene Štupar – CILJ, Moja zaposlitev in Minicity vas vabimo, da se nam pridružite na DPlacovem dogodku meseca »Poklici prihodnosti – Kako preživeti na trgu?«, ki bo potekal v petek,  23. 6. 2017 ob 10:00 uri v Minicityu.

Možgani nikoli ne počivajo. Živimo v informacijski dobi, kjer se naše navade in ustaljeni rituali spreminjajo zelo pogosto, zato sta prilagodljivost in učenje ključnega pomena. Informacijska doba je bistveno vplivala na trg dela in se je prelevila v dobo konceptov. Spreminja se trg, posledično se moramo tudi ljudje temu prilagoditi. In prav prilagodljivost je ena bolj zaželenih kompetenc pri delodajalcih, ki nas dela bolj zaposljive in konkurenčne. Zato ne gre zanemariti vseživljenjskega učenja, kajti kariera se danes prične z rojstvom in se ne konča, ko nastopimo zasluženo upokojitev.

Spremembe pa na nas ne prežijo samo na delovnem mestu, temveč zaznamujejo naš vsakdan. Pametni telefoni, avtomatizirano parkiranje, pametne televizije in vsa ostala sodobna tehnika od nas zahteva konstantno učenje in sprejemanje novosti.

Sogovorniki aktivnega pogovora

Pridružili se nam bodo strokovnjaki s področja izobraževanja, zaposlovanja, kariernega svetovanja in podjetniki, ki že živijo industrijsko revolucijo 4.0:

  • mag. Bojan Hajdinjak, direktor Javnega zavoda Cene Štupar – CILJ, največja izobraževalna  institucija za izobraževanje odraslih v Sloveniji, kjer se letno izobražuje več kot 9.000 odraslih,
  • Saša Boštjančič, direktorica zaposlitvenega portala mojazaposlitev.si – portal mesečno povezuje preko 400.000 iskalcev zaposlitve z mrežo preko 12.000 podjetij tako iz Slovenije in tujine,
  • Engelbert Zupanc, direktor ItehLab d.o.o. – navdušenci nad 3D tiskom, ki stopajo v korak z modernimi tehnologijami in poklici prihodnosti,
  • Miha Culiberg, ustanovitelj in direktor Minicity igralnega mesta, ki najmlajšim omogoča, da se preizkusijo v različnih poklicih,
  • Aleksandra Igličar – Čepon, vodja kariernega središča na Zavodu RS za zaposlovanje v Ljubljani,
  • Igor Pauletič, direktor FrodX d.o.o., pobudnik prevoda knjige Četrta industrijska revolucija,
  • Maruša Goršak, karierna svetovalka KADIS kadrovsko izobraževalni inženiring d.o.o.,
  • mag. Lucija Sajevec, direktorica AMZS d.d.  – Zveza, ki ima 75.000 članov in preko 350 zaposlenih, ki so se zaradi digitalizacije in avtomatizacije primorani učiti na vsakem koraku.

Pogovor bo vodila Mateja Feltrin Novljan.

Po nekaterih napovedih pa v prihodnosti ne bomo zamenjali samo delovnih mest, temveč celo več poklicev, zato vabimo na dogodek tudi vaše otroke, da se prepustijo rokam animatorjev in preizkusijo različne poklice.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.