Obsesija: igra Pokemon Go!

Del sveta je zajela nova obsesija: igra Pokemon Go. Franšiza je sicer stara že več kot 20 let. Male pošasti so zdaj postali igra, ki jo prek aplikacije naložite na svoj mobilni telefon (igra še ni dostopna v vseh državah – do zdaj jo lahko igrajo v ZDA, Avstraliji, na Novi Zelandiji in seveda na Japonskem, od koder igra tudi izvira).

Ko se prijavite v igro, ustvarite svoj profil, nato pa aplikacija izriše vaše okolje, v katerem je treba najti Pokemona, odkorakati na lokacijo in ga tudi ujeti. To slednje je nekakšna kombinacija realnosti in igre, saj se Pokemon izriše na resničnem kraju, vidite pa ga prek kamere. Pokemoni so večinoma na znanih in priljubljenih točkah v mestu, ni pa nujno. In tu se zaplete.


Čeprav je igra še povsem sveža, se je zgodilo že kar nekaj incidentov. Policija v Missouriju je izdala opozorilo, češ da oboroženi roparji merijo predvsem na igralce Pokemonov. Nekaj mladeničev so zvabili na določeno lokacijo, kjer naj bi bili Pokemoni, in jih oropali. Neko dekle pa je pri iskanju likov naletelo na truplo. Starši se bojijo, da bi otroci lahko kot zombiji odkorakali na neznane kraje, kamor sicer ne bi šli. Prav tako policija svari, naj igre nikar ne igrajo vozniki med vožnjo. Poročajo že, da so posamezniki manj storilni na delu. 


Avstralec Richie Cartmell je povedal, da igra že začenja nadzirati in spreminjati njegovo življenje. ”Namesto da bi si vzel odmor za kosilo, sem hodil 30 minut in lovil Pokemone. Nato sem namenoma zamudil vlak in se nato sprehajal 25 minut, da sem lahko ujel še več Pokemonov,” je povedal. Hojo bi zagotovo lahko šteli kot pozitivno lastnost igre, saj številni poročajo, da so tako izgubili tudi že nekaj kilogramov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.