Očistimo Slovenijo!

Akciji se pridružujejo tudi študentske organizacije.
Tudi ekipa EKO ŠOU, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), se bo v soboto, 17. aprila 2010, pridružila akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu.
Študentje prostovoljci bodo na dan akcije očistili odlagališča divjih odpadkov na območju Ljubljanskega barja zahodno od Dolgega mosta, ki zaradi svojih naravnih in biotskih značilnosti nosi visoko naravovarstveno, okoljsko in kulturnozgodovinsko vrednost. Poskrbeli bodo tudi za čisto okolico študentskih domov v Rožni dolini in Rožne doline vse do Rožnika ter priskočili na pomoč dijakom gimnazije Bežigrad in ostalim posameznikom pri čiščenju obrečnega savskega prostora v Tomačevem za Bežigradom.
Špela Kotar, EKO ŠOU: »Eden izmed najpomembnejših podpornih mehanizmov pri oblikovanju ustrezne okoljske zavesti je aktivno vključevanje prebivalstva v ustvarjanje varnega in zdravega življenjskega okolja, skrbi za prihodnje generacije ter spoštovanju narave. Tudi študentje bomo poskušali v največji meri zagotoviti sanacijo poškodb v prostoru, ki so jih povzročili tisti, ki kljub veliki pozornosti, ki jo posvečamo okoljski problematiki v zadnjih letih, ne znajo ceniti kakovosti okolja. Ne zavedajo se, da z odlaganjem odpadkov v naravo posledično škodujejo sebi in vsem prihodnjim generacijam.«
Ekipa EKO ŠOU pozdravlja akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu, saj po njenem mnenju prispeva k boljši identiteti naše države v mednarodnem okolju. V EKO ŠOU so prepričani, da lahko Slovenija na podlagi tega enkratnega dogodka postane v svetu prepoznavna in ugledna država, ki kljub svoji majhnosti v sebi nosi zavest in povezanost ljudi, ki lahko združijo svoja prizadevanja v isto smer – v tem primeru za čistejše okolje.

Tudi ŠOUM poziva mariborske študente, da se udeležijo vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Mariborski študentje bodo očistili okolico zavetišča in črna odlagališča v tezenskem gozdu. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pridružuje vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, ki bo po vsej Sloveniji potekala v soboto, 17. aprila 2010. Mariborski študentje se bodo pridružili skupini, ki bo očistila okolico Zavetišča – gozd na Teznem (v sklopu Društva proti mučenju živali MB), kjer bodo očistili tudi črna odlagališča v tezenskem gozdu. ŠOUM zato poziva študente, da se udeležijo akcije v čim večjem številu. Zbirališče študentov bo v soboto ob 8. uri pred Štukom (Gosposvetska 83), kjer se bodo skupaj odpravili proti Teznem. Poskrbljeno bo tudi za orodje, vrečke za smeti in vso potrebno opremo. Prijave se zbirajo na: e-naslovu: matic.ber@soum.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.