Olimpijske igre za mlade

Po nekaj dneh prvih mladinskih olimpijskih iger v Singapurju se tudi v praksi kažejo obrisi zamisli Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki je želel z novim tekmovanjem športnikom v tej starostni skupini ponuditi ne le vrhunsko tekmovanje, temveč vse skupaj nadgraditi še z olimpijskim doživetjem ter izobraževalnimi in kulturnimi programi.

Tekmovanje v Singapurju ima tako dve vzporedni polovici. Prva, večja in razumljivo v ospredju, je športna. To pomeni tekmovanja kot na olimpijskih igrah, z nekaterimi izjemami in prirejenimi pravili, pa tudi z omejitvami
glede števila udeležencev. Druga pa je program kulture in izobraževanja, ki večinoma poteka v olimpijski vasi in ki naj bi mladim udeležencem iger ponudil še nekaj več poleg zgolj športnega tekmovanja.

V sklopu tega so predvsem delavnice za športnike, ponujajo tudi koncerte na osrednjem trgu v vasi, na voljo pa bodo tudi tematski pogovori z aktualnimi in nekdanjimi olimpijskimi šampioni. Tu bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji atletike, saj bodo gostje tudi Jelena Isinbajeva, Sergej Bubka in Wilson Kipketer. Predstavljajo se tudi posamezne države udeleženke, za kar so poskrbele lokalne šole. Tako je v prvih dneh na glavnem trgu olimpijske vasi tudi slovenska stojnica.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.