Organizacija združenih narodov in priložnosti za mlade

Univerza v Mariboru v sodelovanju z Mestno občino Maribor in v okviru aktivnosti Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 organizira predstavitev priložnosti za mlade v organizaciji Združenih narodov. Mlade bo nagovoril direktor Informacijske službe združenih narodov (UNIS), gospod Janos Tisovszkyj.

 

Sproščen pogovor z organizacijo Združenih narodov bo potekal v sredo, 20. marca s pričetkom ob 17. uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) v predavalnici ALFA na Smetanovi ulici 17 v Mariboru.

 

Program bo zajemal uvodni pozdrav gospoda rektorja UM, prof. dr. Danijela Rebolja,  predstavitev priložnosti za mlade v sklopu aktivnosti Organizacij združenih narodov, natančneje izvedba delavnice z naslovom “UN youth opportunities”, in sproščen pogovor z organizacijo Združenih narodov. Zato pozivamo mlade, da pošljejo svoja vprašanja, ki zadevajo priložnosti za mlade v organizaciji ZN na info@mb2013.si. Vprašanja bomo predali organizaciji med samim pogovorom.

 

UNIS na Dunaju je sestavni del svetovne mreže informacijskih centrov Združenih narodov (ZN), ki segajo od Akre v Gani do Yaoundé v Kamerunu in so del Oddelka ZN za javno informiranje (DPI). Delijo si skupen cilj, in sicer nuditi podporo pri uresničevanju temeljnega poslanstva ZN preko obveščanja javnosti o delovanju in odgovornosti organizacije.

UNIS na Dunaju ima dvojno vlogo. Kot informacijski center ZN pokriva 4 ciljne države, in sicer Avstrijo, Madžarsko, Slovaško in Slovenijo. V teh državah deluje kot lokalni glas ZN. UNIS si prizadeva krepiti razumevanje dela in ciljev ZN na podlagi zagotavljanja kvalitetnih informacij. Pri svojih prizadevanjih sodeluje z mediji, državnimi organi, akademsko sfero, šolami in organizacijami civilne družbe. UNIS tudi nudi podporo pri obveščanju javnosti in promociji vsebinskih programov Združenih narodov na Dunaju ter hkrati deluje kot sekretariat Komunikacijske skupine Združenih narodov na Dunaju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.