7 nasvetov za uspeh

Ali te strah pred porazom tako prestraši, da sploh ne poskusiš? Potem imamo zate sedem nasvetov, ki ti bodo pomagali, da si zastaviš prave cilje, da postaneš najboljša in najbolj uspešna verzija samega sebe!

  1. Predstavljaj si uspeh

Ko si začneš sebe predstavljati kot nekoga, ki mu uspeva, boš kmalu ugotovil, da se to res dogaja. To imenujemo pravilo privlačnosti in ne glede na to, ali se tega zavedaš ali ne, smo sami odgovorni za vnašanje pozitivnih in negativnih vplivov v naše življenje.

Tudi Einsten je enkrat rekel, da je domišljija pomembnejša od znanja, zato si zamisli sebe v določeni situaciji, na primer kako prejemaš diplomo, kdo je tam s tabo … To ti bo dalo motivacijo, da do svojega »zamišljenega« cilja res prideš.

  1. Ne boj se neuspeha

Morda boš na poti do uspeha naredil kakšno napaka (no skoraj zagotovo jo boš), ampak iz napak se učimo. Zato je pomembno, da na svoje napake gledaš kot na priložnosti – vsaka je priložnost, da se izboljšaš in zrasteš.

  1. Določi svoje ciljeOdkljuknica

Če si svoje cilje zapišeš, jih boš lažje dosegel. Vprašaj se na primer, kaj želiš doseči do konca leta, za koga bi rad delal, kako boš to dosegel. Tako bo cilj lažje dosegljiv in natančno boš vedel, kaj storiti, da ga dosežeš.

Celo Michelangelo je enkrat rekel, da večja nevarnost leži v tem, da si zastavimo prenizke cilj, ki jih dosežemo in ne v tem, da si zastavimo previsoke, ki jih (morda) ne dosežemo.

  1. Zastavi si jasno časovnico

Če si ne zastaviš jasne časovnice o tem, kdaj bi rad kaj dosegel, potem hitreje stvari »pustiš ob strani«. Bodi proaktiven in ne odlagaj stvari na jutri!

Tudi v študentskem obdobju je zelo pomembno, da si zastavimo jasne cilje, saj tako lažje obvladujemo svoje delo in obveznosti in dosežemo boljše ocene.

  1. Garaj

Vaja dela mojstra in nekaj časa traja, da v nečem postanemo dobri. Če želiš videti rezultate, moraš v to vložiti čas in trud.

Tvoja prihodnost in kariera je v tvojih rokah, potrudi se. Še pred tem pa na predavanjih poslušaj in delaj svoje zapiske!

  1. Bodi pogumen in samozavesten

Verjemi vase, bodi pogumen, ne skrbi preveč, če rabiš pomoč, prosi zanjo, izstopi iz cone udobja, ne bodi sramežljiv, spoznavaj in govori z ljudmi, sklepaj nova poznanstva, zabavaj se in uživaj življenje.

  1. Uravnoteži življenje

Vsekakor življenje ni samo garaštvo. Če se ne boš vmes tudi zabaval, boš zamudil veliko. Zato poskrbi, da ti ostane nekaj časa za prijatelje in za stvari, ki jih imaš rad.

obračanje kasete v kasetofonu

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

VIRINTO
Prejšnji članekSlovenski estradniki na belih strminah Vitranca!
Naslednji članekMWC 2019: Huawei Mate 20 Pro izbran za najboljši pametni telefon

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.