Osveščen, ne zadet!

Projekt “Osveščen, ne zadet!” se odvija tudi v letošnjem letu. To je projekt, ki ga že peto leto zapored pripravljamo v Društvu študentov medicine Slovenije, namenjen pa je študentom vseh fakultet, ki bi se radi naučili kaj novega o drogah in ki bi to znanje radi delili z drugimi. Poleg tega pa smo za vse naše udeležence letos pripravili kar nekaj novosti in presenečenj- pridruži se in bodi osveščen, ne zadet!!!
 
Projekt “Osveščen, ne zadet!” se ukvarja z ozaveščanjem ljudi, predvsem mladih, o delovanju in učinkih drog ter problematiko, ki je z drogami povezana. Podajamo informacije na čim bolj objektiven način, brez vpletanja lastnih stališč za ali proti. Predvsem se koncentriramo na mlade, katere skušamo o drogah izobraziti s podajanjem znanstveno preverjenih informacij, končno odločitev pa prepustimo njim in jim ne očitamo: “Tega ne smeš početi!”.

Kot vsako leto se bo projekt začel odvijati v novembru- mesecu preventive. Najprej smo vam pripravili izobraževanje s strani priznanih strokovnjakov z različnih področij, s čimer skušamo  zajeti problematiko drog s čim več najrazličnejših aspektov. Izobraževanje se bo odvijalo 21., 22. in 23. novembra. Nekatera predavanja, ki se bodo odvijala, so:
– Zdravljenje odvisnosti; g. Andrej Kastelic, dr. med., spec. psihiater
– Plesne droge in mešanje drog; ga. Mina Paš, dr. med., predsednica združenja DrogArt
– Življenje med odvisniki; g. Matej Križanič, socialni delavec
– Farmakološki aspekti delovanja drog; ga. Mojca Kržan, dr. med., spec. farmakolog
– Dejavniki tveganja in zmanjševanje škode; g. Dare Kocmur, Društvo Stigma

Z najbolj zagretimi se bomo v petek po izobraževanju odpravili na motivacijski vikend, v Dom Jurček v Kočevju, kjer za vas pripravljamo različne delavnice na temo drog in tveganj, timskega dela ter seveda obilo zabave. Pridružila se nam bo tudi tamkajšnja reševalna ekipa, ki nas bo poučila o prvi pomoči pri zastrupitvah z drogami. Pričakujemo tudi delavce iz Centra za socialno delo Kočevje.

V tednu, ki sledi motivacijskemu vikendu bomo izvedli širšo akcijo osveščanja. Tedaj se pogumno podamo na ulice in fakultete in mimoidočim delimo publikacije s poučno vsebino o drogah. Pripravimo tudi kviz in za pravilen odgovor se dobi lepa nagrada!

Najrazburljivejši del projekta v letošnjem letu pa bodo delavnice, ki jih bomo izvajali po srednjih šolah za dijake 1. in 2. letnikov. Predvidoma se bodo začele odvijati v prvi polovici leta 2008. Vsi lepo vabljeni k sodelovanju!

Če ti je bila vsaj ena od navedenih aktivnosti projekta všeč, se projekta enostavno moraš udeležiti! Za več informacij si oglej našo novo spletno stran: www.osvescen.si ali pa mi piši na: jaka_ostro@hotmail.com

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.