Panonika harmonika: Mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha

27.8.-29.8.2010
Brežice, letališče Cerklje ob Krki

Namen novega festivala te vrste v Sloveniji je poudariti pomen harmonike v različnih kulturah panonske nižine in vzpodbujati druženje. Predstavile se bodo zasedbe različnih glasbenih zvrsti, od narodno-zabavne do klasične in prikazale široko tradicijo igranja harmonike. V treh festivalskih dneh se bodo zvrstili vrhunski domači in tuji harmonikarski mojstri, potekale ustvarjalne delavnice učenja tradicionalnega inštrumenta, spoznali boste zgodovino igranja harmonike. Potekalo bo tudi Revija mladih perspektivnih harmonikarjev in Veliki zbor harmonikarjev. Želijo narediti največjo harmonikarsko povorko na svetu, po številu harmonikarjev zbranih na enem mestu, ki bodo v povorki zaigrali nekaj najlepših slovenskih viž. Na povorki se bosta izvajali skladbi Golica (Avsenik) in V dolini tihi (Slak).
Istočasno bodo organizirane degustacije ter predstavitve lokalnih vinarjev in kulinaričnih posebnosti, rokodelci iz Posavja in ostala interesna združenja.
Sočasno bo potekal veliki letalski miting, ki ga boste lahko spremljali iz samega prizorišča festivala. Na sporedu bodo akrobacije z avionom, padalci, panoramski preleti in možnost poleta z balonom. Poleg omenjenega bo dogajanje popestrilo tekmovanje v kuhanju golaža, nastopi folklornih skupin in srečolov.

Več informacije o festivalu, podrobni program: http://www.panonika-harmonika.com/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.