AmCham Slovenija organizira izobraževalni program in pripravništvo

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani in AmCham Slovenija bosta za 20 slovenskih študentov organizirala izobraževalni program študentskega podjetništva in pripravništva (SEI). Program bo potekal v Ljubljani, in sicer od 11. do 22. julija 2022. Samo pripravništvo bo potekalo med majem in septembrom v podjetjih AmCham Slovenija ter bo obsegalo 128 ur.

Med vrhunci programa so predavanja ameriškega profesorja za poslovanje in podjetništvo, pregled poslovnega, ekonomskega in podjetniškega ekosistema v Sloveniji s strokovnimi predavanji ter ogledi, pripravništvo v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija in morda v nekaterih slovenskih start-up podjetjih, medvrstniška mreža s študenti z različnih univerz in področij študija ter spoznavanje možnosti za delo, študij in raziskovanje v ZDA.

Kaj so cilji programa?

Že 11. program poletnega podjetništva in pripravništva 2022 želi slovenskim študentom ponuditi praktičen prikaz poslovanja in delovanja ekonomije v ameriškem slogu.

20 izbranim študentom bo program omogočal pripravništvo in pregled delovanja v poslovanju, gospodarstvu ter podjetništvu, ki ga v okviru Lean Start Upa organizira veleposlaništvo ZDA v Ljubljani. Ta program z ameriškim profesorjem podjetništva vključuje tudi več kot 20 ciljno usmerjenih seminarjev, obiske različnih lokacij in povabljene govorce.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko študenti dodiplomskih in magistrskih programov, s to izjemo, da morajo obiskovati vsaj drugi letnik dodiplomskega programa. Razpon starosti je med 19 in 28 let. Prijavijo se lahko tudi študenti, ki ne študirajo ekonomskih ali poslovnih ved. Potrebno je visoko znanje angleškega jezika.

Dvotedenski program bo za 20 izbranih študentov brezplačen. Na prijavni obrazec boste morali navesti, kaj vas zanima, kasneje boste pri intervjuju navedli največ tri podjetja, ki spadajo pod AmCham, kjer bi radi opravljali pripravništvo. Organizatorji se bodo potrudili, da vam uredijo pripravništvo pri enem od njih. Pripravništvo bo plačano.

Kako se prijaviš?

Prijaviš se z izpolnjenim obrazcem, ki je dostopen na spletni strani ameriške ambasade. Priložiti mu boš moral tudi kratek posnetek in svojo sliko. Rok oddaje je 11. marec. Nato v sredini meseca sledijo intervjuji s kandidati, ki bodo prišli v ožji izbor. Ti bodo odvisno od razmer potekali v živo ali preko Zooma. Konec marca bo znan končni izbor. Prijavnice in vse ustrezne spremne dokumente pošljite na taftccw@state.gov in tonja.avsenik@amcham.si.

Prejšnji članekNASA bo raziskovala vesoljsko vreme
Naslednji članekTa nora igra je obnorela Slovenijo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.