Podpis memoranduma

Za sporazumom o odprtju lektorata slovenskega jezika v Beijingu, ki je bil podpisan 27. 8. 2009 v prostorih vlade RS, je danes, 31. 9. 2009, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani podpisala tudi Memorandum o finansiranju lektorja za jezik hindi na Filozofski fakulteti.

Podpis memoranduma, s katerim se indijska vlada obvezuje, da bo z začetkom novega študijskega leta poslala in finansirala lektorja za prvi uradni jezik Indije – hindi, na Filozofsko fakulteto, je potekal v prostorih veleposlaništva Republike Indije v RS. Podpisala sta ga – v imenu dekana Filozofske fakultete prodekan red. prof. dr. Andrej Černe, v imenu indijske vlade pa njegova ekscelenca, veleposlanik V. S. Seshadri. Podpisovanju je prisostvovala tudi državna ministrica za zunanje zadeve Republike Indije, njena ekscelenca, ga. Smt. Preneet Kaur, ter člani njenega spremstva. Državna ministrica se je pred tem v soboto in nedeljo z enim osrednjih predavanj udeležila blejskega strateškega foruma.

Zaradi velikega zanimanja za azijske študije med študenti in dijaki Filozofska fakulteta namerava v prihodnosti dosedanji program azijskih študij, ki obsega bolonjske programe Japonologija, Sinologija, Kulture vzhodne Azije in korejski jezik kot izbirni predmet, obogatiti tudi z indološkimi vsebinami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.