Poker liga v polnem teku

V največji spletni poker sobi na svetu PokerStars že od oktobra 2009 poteka prva Študentska poker liga v Sloveniji, ki jo organizirata Študentska organizacija univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in spletna stran Poker News. Vsak mesec se prek PokerStars na turnir uvrsti 90 igralcev, ki se konec meseca pomerijo na turnirju v živo v legendarnem ljubljanskem klubu K4. Danes bo potekal že peti od skupno sedmih turnirjev v živo, veliki finale pa se bo zgodil v mesecu maju 2010.

Na vsakem izmed turnirjev v živo se študentje pomerijo za praktične nagrade, ki jih dobi 18 najboljših igralcev, poleg tega pa prejmejo tudi točke za nadaljnje tekmovanje. Pred velikim finalom bodo organizatorji sešteli točke najboljših petih uvrstitev za vsakega igralca posebej, 45 igralcev z najvišjim številom točk pa se bo nato pomerilo na finalnem turnirju. Pridružili se jim bodo še najboljši trije igralci z zadnjega spletnega kvalifikacijskega turnirja ter najboljša dva z zadnjega brezplačnega turnirja na spletni strani PokerStars.

In kako so se študentje izkazali kot igralci pokra? »Študentje postajajo čedalje boljši igralci pokra, kakovost pa seveda pride z izkušnjami. Velika prednost našega turnirja je tudi v tem, da študentom ni potrebno plačati prijavnine, zato se lahko v pokru pomerijo tudi tisti s plitvimi žepi. Ne manjka pa tudi tistih igralcev, ki že drugače igrajo poker na živih turnirjih,« odgovarja Andrej Žiberna, urednik spletne strani Poker News.
Vzdušje na dosedanjih turnirjih študentske poker lige je bilo zelo sproščeno in živahno, prisoten pa je seveda tudi tekmovalni duh. Organizatorji pravijo, da je glavni namen celotne lige zabava, poleg tega pa skušajo poker prikazati kot strateško in sociološko igro, ki ne temelji na sreči. »Veliko nepoznavalcev poker uvršča med igre na srečo, vendar že dejstvo, da s treningom in z več znanja lahko z lahkoto premaguješ nasprotnike, nam pove, da temu ni tako,« še dodaja Žiberna.
Pridite si ogledat pokeraše v živo

Peti turnir Študentske poker lige bo potekal v torek, 23. februarja 2010, ob 19. uri v klubu K4, Kersnikova 4, Ljubljana. Vabimo vas, da si ga ogledate v živo in se na lastne oči prepričate, kako dobri igralci pokra so študentje.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.