POLETNE POČITNICE MALO DRUGAČE

Ali tudi vi spadate med tiste ljudi, ki se vsako poletje na počitnice vedno odpravijo samo na morje? Razmišljajte širše in se v poletnih mesecih odpravite na počitnice še kam drugam.

Na poletje se že pripravljajo oz. so že pripravljeni vsi gorski turistični centri. Nočitvene kapacitete s poletno sezono za gorske turistične centre pomenijo, da se lahko približajo rezultatom, ki jih dosegajo v zimskih mesecih. Ponudba je razgibana in ne zajema samo pohodov v gorah, kot mislijo nekateri ljudje, ki jim letovanje v gorah ne diši. Velika večina gorskih turističnih centrov poletno sezono odpre že pred prvomajskimi prazniki. V zadnjih nekaj letih so prilezli zelo visoko, ponudba poletne sezone pa je postala tako dobra, da privablja tako domače kot tuje goste. Gorskim turističnim centrom pa pestra ponudba že zagotavlja konkurenčnost v evropskem prostoru. Zato tisti, ki si želite malo drugačnih in pestrejših poletnih počitnic, pohitite v gore.

KRVAVEC
V poletnem času v visokogorskem smučarskem središču ne bo manjkalo popestritve. Poleg že uveljavljenih dejavnosti ob vikendih pripravijo različne prireditve. Pravijo, da se Krvavec s svojimi razgibanimi tereni poleti prelevi v oazo za kolesarje in pohodnike. Kolesarje bodo razveseljevale označene kolesarske poti po planini in možnost izposoje koles. Imajo tudi posebna stojala za prevoz koles s kabinsko žičnico, najboljše pa je, da je prevoz brezplačen. Če se ozremo v nebo, za lep razgled poskrbijo številni jadralni padalci. Tisti malo bolj pogumni se lahko preizkusite v skoku s padalom v tandemu. Pozimi bele travnike pa poleti obarvajo številna zelišča in mnoge zdravilne zeli. In za tiste, ki radi jedo, je Krvavec znan po dobri domači hrani in pravem visokogorskem vzdušju. Za piko na i si lahko ogledate Plečnikovo kapelo Marije Snežne iz leta 1929. Predvidoma pa naj bi bil na Krvavcu postavljen družinski doživljajski park do konca junija.

MARIBORSKO POHORJE
Presenečeni boste tudi nad pestro ponudbo na Mariborskem Pohorju. Poleti obiskovalcem nudijo veliko ‘wellness’ programov, sprostitvenih programov, adrenalina in še in še. Še preveč adrenalina si lahko naberete v adrenalinskem parku, v katerem se preizkusite na višinskem poligonu, lahko se sankate na poletnem sankališču, preizkusite tobogan na zračnicah, lahko si popestrite dan z različnimi ekipnimi igrami, paintballom, XXL »namiznim« nogometom, kjer ste sami igralci. Če se boste želeli sprostiti, lahko preizkusite nordijsko hojo, ki je izredno priljubljena metoda. Poskrbljeno je tudi za kolesarje, pohodnike in jahače. Ježa po pohorskih gozdovih je čudovita. Tudi svoje najmlajše lahko seznanite s konji in jahanjem. Otroci bodo navdušeni nad Bolfenkovo pravljično vasico, kjer domuje škrat Bolfenk. Navdušenci nad golfom pa si lahko dan popestrite na vadišču za golf. Pohodniki se lahko odpravite na energijsko pot v Bolfenk, ki vam nudi telesno in duševno sprostitev.

Poleg zgoraj omenjenih gorskih turističnih centrov imajo tudi drugi centri pestro ponudbo, zato jo čim prej preizkusite.

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.