Pomoč starejšim občanom

Mariborski študentje tudi letos pomagajo starejšim občanom mesta Maribor.

Pod okriljem ŠOUM bo tudi letos potekalo Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo v četrtek, 31. marca 2011, izvedla projekt Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor. Na ta način želi pomagati tistim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Tako jim bodo mariborski študentje uredili in očistili dovozne poti ter okolico svojih domov (posekali grmovje s poti, porezali veje dreves, okopali vrtove, pograbili okolico in očistili smeti iz okolice njihovih domov ….).

Vodja projekta Damir Jošar je ob začetku izvajanja projekta poudaril: »Ta projekt je za ŠOUM že večletna praksa, ob tem pa izvajamo tudi jesensko in zimsko čiščenje in urejanje okolice starejših občanov. Prav mladi smo namreč tisti, ki moramo biti pobudniki reševanja tovrstne problematike, kajti zavedamo se velikega pomena solidarnosti predvsem do tistih, ki jim je tovrstno delo oteženo«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.