Pomoč starejšim

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo v novembru izvedla akcijo jesenskega čiščenja in urejanja okolice domov starejših občanov mesta Maribor. Akcija bo letos potekala v dveh delih. V sredo, 4. novembra bodo študenti pomagali pri selitvi invalidni osebi, drugi del akcije pa predstavlja čiščenje in urejanje okolice tistim občanom mesta Maribor, ki si sami ne morejo urediti okolice svojih domov. Študentje bodo tako starejšim občanom kosili travo, cepili drva, okopali vrtove in čistili smeti okoli domov. Pri projektu bodo sodelovali sodelavci ŠOUM, tudi letos pa se lahko prijavijo študentje, ki želijo pomagati.

Prijave se zbirajo na gsm številki 031 825 118 (Matic). Projekt poteka v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu, ki je izbral tiste občane, ki so pomoči resnično najbolj potrebni.

»V ŠOUM se zavedamo velikega pomena solidarnosti predvsem do tistih, ki jim je tovrstno delo oteženo. Prav mladi smo namreč tisti, ki moramo biti pobudniki reševanja te problematike. Čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor je eden izmed naših pomembnejših projektov, saj s tem spodbujamo študente, da priskočijo na pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Nikoli namreč ne vemo kdaj bomo tudi sami potrebovali pomoč,« je povedal vodja projekta Matic Kirbiš.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.