Popotniško združenje Slovenije prešerno proti Sovražnemu govoru na spletu

Novo šolsko leto je priložnost, da dijake in študente seznanimo o nevarnosti sovražnega govora na spletu in tako smo 1.9.2015 v Prešernovem mestu Kranju v sodelovanju z Dijaškim in študentskim domom Kranj, ki deluje tudi kot Youth Hostel v mednarodni mreži mladinskih prenočišč, začeli s promocijo kampanje “NO HATE”.

 

Kampanja Ne sovražiNo Hate Speech Movement je projekt Sveta Evrope, ki je namenjen osveščanju in boju proti sovraženemu govoru na spletu. V okviru kampanje potekajo številne aktivnosti, tako pri nas, kot v tujini.

 

Popotniško združenje Slovenije, ki združuje preko 45 mladinskih prenočišč je eno izmen mnogih združenj v Evropi, ki se je priključila kampanji proti sovraženemu govoru na spletu, saj se zavedamo, da splet ne le združuje ampak je tudi priložnost za širjenje negativnih in sovražnih vsebin.

 

Večina tistih, ki objavljajo sovražne vsebine se najbrž ne zaveda, kakšne posledice lahko ima takšno početje, še posebej, če se nanaša na nacionalno, etnično, versko ali rasno identiteto, ali pa na spol in spolno usmerjenost.

 

S kampanjo, ki smo pričeli lani v štirih Youth Hostlih in sicer Youth Hostel MC Krško, Youth Hostel Podčetrtek ter v dveh ptujskih Youth Hostlih; Poetovio in Kurent, do konca leta 2014 pa vključili polovico vseh hostlov, ki deluje v združenju.

 

Tudi v letu 2015 Popotniško združenje Slovenije nadaljuje svoj “križarski pohod” proti sovražnemu govoru in tako smo v februarju 2015 v kampanjo vključili Youth Hostel Ljubljana, ki deluje v prostorih namestitveno/športnega objekta Bit Center na Litijski 57 v Ljubljani in kjer se dnevno zamenja na desetine mladih športnikov. Dodatno smo s promocijskimi plakati okrepili tudi Hišo mladih oziroma Youth Hostel Ajdovščina.

 

Z zadnjo akcijo (simbolično ali ne prav na prvi šolski dan in prav v Prešernovem mestu) želimo tako nove, kot obstoječe dijake in študente ter popotnike z vseh koncev sveta osvestiti o pomenu boja proti sovražnemu govoru na spletu in tako na svoj način prispevati k zmanjšanju sovražnega govora na spletu in nasploh.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.