Popusti za sprostitev

an 8 year old boy is riding in the water Park on inflatable circles on water slides.
Foto: Georgiy Datsenko iz iStock

Popust za študente ponuja marsikateri trgovec ali ponudnik, ki ga lahko izkoristimo za zelo različne storitve in izdelke. Ravno tako lahko s statusom študenta določene ugodnosti koristimo, če združimo prijetno s koristnim.

Tokrat imamo v mislih različne terme oz. toplice in ponudnike kopališč, bazenov, savn, masaž  in druge, ki ponujajo tovrstne storitve.

Različni ponudniki bazenov in ostalih storitev, kamor si gremo nabrat novo energijo ali sprostiti svojega duha in telo, ponujajo določen odstotek popusta že na sam status študenta, ki ga izkazujemo s študentsko izkaznico, indeksom ali potrdilom o vpisu, drugje pa lahko koristimo tudi popuste, če smo recimo včlanjeni v kakšno društvo, razne študentske servise, klube in podobno. Običajno pa  se različni popusti, na našo žalost, med seboj izključujejo.

Na kratko smo pregledali popuste in ugodnosti nekaterih ponudnikov pri nas. V Termah 3000 boste z veljavnim statusom študenta za celodnevno karto za kopanje namesto 11,90 EUR odšteli 9,40 EUR. Terme Snovik nudijo študentom z veljavno izkaznico popuste, in sicer si med tednom lahko 2 uri bazena privoščite že za 7 EUR (redna cena 8,5 EUR), za 4 ure boste plačali 9 EUR (redna cena 10 EUR), za celodnevno karto pa boste odšteli 11 EUR (redna cena 12 EUR). Med vikendi in prazniki je cena za 2 uri namesto 9,5 EUR nižja za 1 EUR, 50 centov boste prihranili pri 4-urni karti, ki sicer stane 11 EUR, za dnevno karto med vikendom pa bo potrebno odšteti 12 EUR (redna cena je 13 EUR). Študenti imate v MCT Fontana v Mariboru vsako sredo in četrtek svoj dan. Takrat boste za 4-urno vstopnico za bazen in savno namesto 12 EUR odšteli samo 8,5 EUR. V Kopališču Laguna v Ljubljani boste med tednom namesto odrasle celodnevne vstopnice, ki stane 14 EUR, odšteli samo 12 EUR. V Vodnem mestu Atlantis redna cena vstopnice med tednom znaša za dve uri 8,90 EUR, za 4 ure 11,30 EUR in dnevna 14,60 EUR, če imate status študenta, pa boste odšteli za dve uri 7,30 EUR, za 4 ure 8,90 EUR in za dnevno karto 12,30 EUR.

Zelo popularni so tudi popusti, ki jih bazeni in terme ponujajo za tiste, ki praznujejo rojstni dan. Na dan, ko praznujete rojstni dan, ob predložitvi osebnega dokumenta, različni ponudniki nudijo brezplačen vstop v bazen, savno in še kakšne dodatne bonitete. Na primer: Terme Dobrna podarjajo 3-urno razvajanje v Deželi savn in bazenov ter brezplačno pijačo. V Termalnem centru Laško vas za  rojstni dan razvajajo z brezplačnim celodnevnim vstopom v bazen in savno. Tudi Dolenjske Terme gostom, ki na rojstni dan obiščejo bazene in predložijo osebni dokument, podarijo brezplačen vstop.

Zgoraj je omenjena le peščica ponudnikov, ki nudijo popuste na status študenta. Se pa vsekakor splača na blagajni bazena, savne, pri obisku masaže, toplic oz. term vprašati, če nudijo kakšne ugodnosti za študente, seveda pa morate s seboj imeti študentsko izkaznico.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.