POSTANI AKTIVEN ŠTUDENT – TAKŠNI SO ŠTUDENTJE ŠOU V LJUBLJANI!

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) se bo tudi letos na začetku novega študijskega leta osredotočila na informiranje študentov o študiju in obštudijskih dejavnostih. V prvih tednih meseca oktobra bo največ študentov obiskalo točke subvencionirane študentske prehrane (SŠP), kjer vas bodo sprejemali t. i. ŠOU informatorji, velik obisk bo zabeležila Študentska svetovalnica, na vprašanja študentov pa bo odgovarjal tudi brezplačni študentski telefon 080 98 67. ŠOU v Ljubljani bo v novo študijsko leto vstopil tudi z novo spletno stranjo (www.sou-lj.si), ki bo za obiskovalce še bolj informativna in bolj pregledna. Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: „Prva naloga naše organizacije na začetku novega študijskega leta je pomagati študentom pri čim lažji in čim hitrejši vključitvi v študentsko življenje. Na prvem mestu je seveda študij, a ob tem jim svetujemo, naj bodo aktivni tudi v prostem času, predvsem naj ga zapolnijo z obštudijskimi dejavnostmi, kot so tečaji, športne aktivnosti, civilno-družbene dejavnosti, pa tudi zabava.“

 

Kje in kako do informacij? 

ŠOU informatorji bodo zadnji teden v septembru brucem na točkah SŠP začeli deliti ŠOU mape z informativnim gradivom. Vse informacije o študiju, prevozih, bivanju, študentski prehrani in obštudijskih dejavnostih, ki jih za študente pripravlja ŠOU v Ljubljani in njegovi zavodi, bodo mladim na voljo tudi na stojnici ŠOU v Ljubljani na Prešernovem trgu v ponedeljek, 1. 10. 2012. Študentje lahko pomoč in odgovore na vsa svoja vprašanja poiščete tudi v Študentski hiši SRCe na Židovski stezi 6 v središču mesta in na brezplačnem študentskem telefonu 080 98 76. 

Kaj je ŠOU v Ljubljani?

Kot študent Univerze v Ljubljani postaneš tudi član ŠOU v Ljubljani. To je avtonomna organizacija, ki zastopa interese in pravice študentov ter se zavzema za njihovo uresničitev, hkrati pa z organizacijo številnih športnih, kulturnih, izobraževalnih ter zabavnih dogodkov in prireditev skrbi za raznovrstnost in kakovost obštudijskega življenja. V študentskem jeziku to pomeni, da se boste skupaj s ŠOU v Ljubljani zabavali in skupaj reševali tvoje težave. ŠOU v Ljubljani je s svojo organiziranostjo ena najbolj reprezentativnih univerzitetnih študentskih organizacij v Evropi. Organe ŠOU v Ljubljani sestavljajo študentski zbor – najvišje študentsko predstavniško telo, predsedstvo – določa strategije delovanja organizacije, direktor – skrbnik zakonitega poslovanja in organi nadzora (tožilstvo, senat, razsodišče).

Strategije ŠOU v Ljubljani uresničuje pet študentskih resorjev, ki jih vodijo študentski ministri, in sicer

resor za študijsko problematiko, za socialo in zdravstvo, za mednarodno sodelovanje, za obštudijske dejavnosti in za študentske organizacije visokošolskih zavodov (ŠOVZ), ki delujejo na visokošolskih zavodih.

ŠOU v Ljubljani svoje poslanstvo poleg izvajanja študentskih projektov uresničuje tudi preko sedmih stalnih dejavnosti: študentska prehrana, ŠOUVIZIJA, spletna televizija ŠOU v Ljubljani, kritični časopis Tribuna, Društveno stičišče – STIKS, Dijaška skupnost Ljubljana in KISS – Komunikacijsko-informacijski servis ŠOU v Ljubljani.

Pod okriljem ŠOU v Ljubljani deluje osem zavodov: Študentska svetovalnica, ki študentom ponuja brezplačno pravno in socialno svetovanje, svetovanje za študij v tujini in psihološko svetovanje. V okviru zavoda deluje tudi brezplačna posredovalnica sob m2 ter študentska hiša SRCe, ki ponuja začasno nastanitev študentom v stiski. Zavod Šouhostel, ki upravlja s Hostlom Celica, Radio Študent, Študentska založba, ŠOU Šport, izobraževalni zavod ŠOLT, kulturna ustanova K6/4 ter Zavod Socialni inkubator.

ŠOU v Ljubljani finančno in s svojo infrastrukturo podpira delovanje številnih mednarodnih študentskih organizacij, ki organizirajo študijske prakse za slovenske študente v tujini in mobilnost študentov. Pod okriljem ŠOU v Ljubljani deluje še cela vrsta drugih organizacij in študentskih društev ter drugih akterjev civilne družbe. Več o ŠOU v Ljubljani in družini ŠOU preberi na www.sou-lj.si! Obišči jih na Kersnikovi 4 v Ljubljani in jih povšečkaj tudi na Facebooku!

Kaj vas čaka v oktobru? 

ŠOU v Ljubljani skupaj s svojimi zavodi že v mesecu oktobru pripravlja številne dogodke na različnih vsebinskih področjih. Tako bo v torek, 9. 10. in v sredo, 10. 10. 2012 na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani potekala študentska krvodajalska akcija Častim ½ litra!, v tednu od 15. do 19. 10. 2012 pa lahko kot študent prostovoljec sodeluješ pri projektu Simbioz@ e-pismena Slovenija. Na začetku novega študijskega leta bo v okviru Mednarodne pisarne ŠOU v Ljubljani zelo aktivna tudi Recepcija, ki skrbi za tuje študente. V jesenskem semestru namreč v Ljubljano prihaja več kot 800 tujih študentov. Vse informativne dejavnosti ŠOU v Ljubljani ob začetku novega študijskega leta bo sicer simbolično in na neformalen način zaokrožilo največje slovensko brucovanje BRUC 2012, ki bo 17. 10. 2012 na Gospodarskem razstavišču. Tam bo konec meseca tudi največja izobraževalno-sejemska prireditev za mlade v Sloveniji Študentska arena.

ŠOU v Ljubljani želi vsem študentom prijeten začetek novega študijskega leta, uspešen študij in nepozabna študentska leta!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.