POTI DOMIŠLJIJE – literarni in umetniški natečaj

Resor za kulturo Kluba študentov občine Koper (KŠOK) letos že tretje leto organizira projekt Poti domišljije, ki bo v soboto, 08. maja 2010 od 14.00 do 20.00 ure na Ukmarjevem trgu v Kopru. Mladi umetniki bodo prijavljena literarna dela upodobili na več likovnih načinov.

Poti domišljije je inovativen projekt, ki združuje literarno in likovno umetnost. Projekt je zastavljen tako, da se bodo v enem popoldnevu prijavljena literarna dela upodobila na več likovnih načinov. Vsa prijavljena literarna dela bodo poslana mladim umetnikom nekaj dni pred dogodkom, sami pa bodo v soboto na prostem te umetnine poustvarili.

Prvi del projekta predstavlja literarni natečaj, na katerega so se lahko prijavili ustvarjalci z literarnega področja. Predvideni literarni vrsti sta poezija in krajša proza. Vzporedno so potekale prijave likovnih umetnikov.

V drugem delu bo sledilo ustvarjanje prijavljenih likovnih umetnikov, katerim bodo naključno dodeljena prijavljena literarna dela. Ti bodo nato v soboto, 08. maja 2010, v naslednjih predvidenih kategorijah ta literarna dela tudi poustvarjali: slikarska tehnika (barve, tuš, oglje), strip in ilustracija, fotografija, kiparstvo. Sodelovali bodo mladi, stari med 15 in 30 let, ki imajo status dijaka ali študenta.

Zaključni del projekta se bo odvijal v četrtek, 13. maja 2010, v Multimedijskem centru e-Kavarne Pina na Kidričevi 43 v Kopru, kjer bodo vsa sodelujoča dela, literarna in likovna, razstavljena. Potekala pa bo tudi javna podelitev simboličnih nagrad za literarno in umetniško sodelovanje pri projektu.

Projekt je namenjen vsem mladim, dejavnim na literarnem področju in področju vizualnih umetnosti, z območja Obale in njene okolice. Projekt mlade umetnike spodbuja pri kreativnosti, ustvarjalnosti in osebnem izražanju. Ponuja jim možnost izraznega udejstvovanja na različnih področjih ustvarjanja in jih tako spodbuja k medsebojnem sodelovanju.

Cilj projekta je umetnost in umetniško izražanje približati ljudem ter jim pokazati, kako nastaja slika, fotografija, strip ali kip.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.