Pozitivno v poletje

V Novem mestu se bo letošnje poletje zares začelo v petek, 27 junija, ko bo na Loki potekal prvi festival Vikend pozitive. Za organizacijo dogodka so moči združili v Društvu novomeških študentov,  društvu Stara čolnarna in Plesnem studiu Novo mesto. Pripravljajo zanimiv dvodnevni program, ki bo v petek in soboto razdeljen na dve prizorišči.

Popoldanske ure festivala bodo obiskovalci oba dneva lahko izkoristili za različne športne in zabavne aktivnosti. Organizatorji obljubljajo čolnarjenje po reki Krki, turnir v ulični košarki, skejtersko tekmovanje, delavnico v hoji po vrvi, prvenstvo v ponarodeli ljudski igri ‘Zemljo krast’ in druge podobne dejavnosti.

Mali oder bodo prvi popoldan otvorili z Rock areno, na kateri se bodo predstavile neuveljavljene novomeške glasbene skupine. Večerni del na glavnem prizorišču se bo v petek ob 20. uri začel s predstavo plesalcev Plesnega studia Novo mesto z naslovom Ta nori šolski dan. Zatem bodo oder prevzeli uveljavljeni mojstri elektronske glasbe – Discology, Dj Dey in francoski zvezdnik Michael Calfan, ki se je na najbolj znane elektronske odre prebil s singlom Resurrection.

Drugi dan bo na malem prizorišču v znamenju nogometa. Organizatorji bodo ob bogatem spremljevalnem programu omogočili ogled četrtfinalnih tekem svetovnega prvenstva v Braziliji. Na osrednjem prizorišču pa bodo nastopili domači Kok Band, slovensko hrvaški Zebra dots, srbska zasedba S.A.R.S. in svetovno znani belgijski pevec Milow, ki bo svoje uspešnice kot sta Ayo Technology in You don’t know prvič predstavil pri nas.

Program na malem prizorišču bo oba dneva brezplačen, kot tudi petkov večerni program do 21. ure, kasneje pa bo za vstop potrebno odšteti 5 evrov. Vstopnice za sobotni večer bodo od 15. maja na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim. Več o dogodku na www.vikendpozitive.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.