PozoR! Mednarodni kongres PRIME že trka na naša vrata!

Moč, zagon, pripravljenost, želja, zanimanje, volja, spodbuda … Imate kakšno asociacijo, veste, na kaj namigujem? Vam malo pomagam? Mmmmmmmm … Že veste? Dajte no! Razmišljajte! Saj vem, da veste, samo malo je treba napeti možgančke. Še par sekund počakam, pa povem. Pa kaj res nimate nobene mmmmmm …?

Ja, motivacije!!! Brez tega pa res nikamor več ne pridemo. Še v najbolj življenjskih situacijah ne. Kot na primer umivanje zob. Vsi si želimo prelepe bele zobe, ki sijejo od zdravja in popolnosti. Vendar je do tja dolga pot. Po vseh pravilih bi si jih morali ščetkati po vsaki jedi. Pa tudi po pitju sladkih in drugih pijač. To pomeni, da bi bilo najbolje nositi zobno ščetko in pasto kar vselej s seboj, da bi si jih lahko očistili takoj, ko bi kaj pojedli oziroma popili! Sliši se nemogoče, ampak če bi imeli dovolj motivacije … Res je, da je to ekstremen primer, ampak celo to bi se dalo. Lahko dosežemo karkoli, če si le dovolj želimo. Motivacija je torej nujno sredstvo in hkrati tudi pogoj za doseganje naših ciljev, majhnih in velikih.
In prav zaradi tega, ker nam velikokrat (z)manjka motivacije in volje, je dobro, da o tej temi povemo še kaj več. Letos smo člani Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (vidite, tudi da preberete ta naziv, je potrebna motivacija, zato v nadaljevanju SS PRSS) prevzeli organizacijo mednarodnega spomladanskega kongresa PRIME, ki bo med 12. in 17. marcem v Ljubljani. PRIME je Evropska zveza študentskih društev za odnose z javnostmi in komuniciranje (European Association of Public Relations and Communications Students) in ima preko 500 članov iz 16 držav Evrope in Rusije, njena članica je tudi SS PRSS. Letošnjega kongresa se bo predvidoma udeležilo okoli 60 tujih in 40 slovenskih študentov.  
Sami motivirani ljudje. Ampak, ker nikoli ne vemo dovolj in ker je zelo pomembno, da ves čas izpopolnjujemo in nadgrajujemo svoje znanje, smo se odločili, da bodo glavne teme letošnjega kongresa motivacija, skupinsko delo in socialno mreženje. Predavanja, ki bodo potekala ves teden, bodo zasnovana v treh fazah. Prva faza bo namenjena motivaciji na ravni posameznika, prepoznavanju samega sebe, svojega karakterja in samo-motiviranja. Naslednja stopnja bo namenjena delu v skupini, grajenju skupin in motivaciji v skupini. V tretjem delu pa bomo povezali vpliv timskega dela in motivacije na kakovostno in učinkovito predstavitev skupin navzven. Povezovalni člen med temi tremi fazami bo mreženje ter njegova pomembnost za akterje pri njihovem razvoju kariere. Vsi vemo, kako težko je dobiti službo, kaj šele dobro službo, ki bi nas osrečevala, zato je dobro vedeti, na kakšen način in kje spoznati prave ljudi. In kako ne obupati, ko prejmeš že dvajseti negativni odgovor delodajalca, poslal pa si jih sto. Ostalim osemdesetim se namreč niti ni zdelo vredno, da bi te obvestili o svoji odločitvi. Ker se to dogaja pogosto, bomo na kongresu spregovorili tudi o tem. Da pa bomo lažje ostali zbrani in motivirani, bomo z udeleženci obiskali skrivne kotičke naše prelepe Slovenije ter jim razkazali Ljubljano podnevi in seveda tudi ponoči. Na predavanja, izlete in vsa ostala druženja bomo povabili tudi vas, dragi moji, saj boste na predavanjih lahko izvedeli marsikaj novega, predvsem pa boste lahko izmenjevali izkušnje iz odnosov z javnostmi in komuniciranja s tujimi študenti.
Odlična priložnost torej! O vseh podrobnostih boste lahko izvedeli na spletni strani www.mojPiaR.net; če boste pozorni, pa boste na vaših fakultetah našli tudi letake, ki vas bodo opremili s koristnimi informacijami. Ekipa SS PRSS vam priporoča, da (P)OSTANETE MOTIVIRANI!!!!!


Tjaša Šnut
članica Študentske sekcije
Slovenskega društva za odnose z javnostmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.