Prepis kljub ponavljanju letnika

Female University Or College Student Working At Computer In Library Being Helped By Tutor
Foto: monkeybusinessimages iz iStock

Ste na začetku študija storili napako, ko ste se odločili za ponavljanje letnika, sedaj pa si želite prepisa na drugo fakulteto? Dolgo je veljalo, da to ni mogoče, a dober pregled Razpisa za vpis razkriva, da je tudi v tem primeru možen prepis.

Na 18. strani Razpisa je namreč zapisano: »Kanditati, ki so enkrat že ponavljali ali enkrat že spremenili študijski program, se za redni študij lahko prijavijo, vendar je za njihov študij predvideno plačilo šolnine skladno z 77. členom Zakona o visokem šolstvu.« Izredno koristen podatek za vse tiste, ki se želijo vpisati na fakulteto ali akademijo, ki ne ponuja izrednih vpisnih mest; ena izmed takih je ljubljanska Akademija za gledališče, radio, film in televizijo.

Svetujemo vam, da se za več informacij glede takšnega vpisa in višine šolnine pozanimate na izobraževalni ustanovi, kamor se želite prepisati. Za zgoraj omenjeno akademijo znaša šolnina recimo 9000€ za tri leta študija. Znesek, ob katerem bodo najbrž mnogi zmajevali z glavo, a zavedajmo se: v Združenih državah Amerike se za tak študij, tudi če ni del elitne, tako imenovane ‘Bršljanove lige’ (Ivy League) univerz, plača znesek, ki je vsaj trikrat večji …

RU

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.