Prihaja Marihuana marš!

Marihuana marš, tradicionalni dogodek ŠOU v Ljubljani, katerega namen je opozarjati na škodljive posledice prohibicije konoplje, se letos seli v Študentski kampus. Festival kulture konoplje bo potekal že naslednjo sredo, 20. aprila, ko se bodo čez dan zvrstila predavanja na temo prepovedanih drog, umetniške delavnice in druge kulturne vsebine. Na seriji okroglih miz se bodo gostje pogovarjali o zeliščarstvu in represiji, o konoplji kot obliki preventive ter o varni in učinkoviti rabi zdravilne konoplje. Za zaključek festivala pa bo letos organiziran tudi večerni koncert s skupino Elvis Jackson in drugimi znanimi glasbenimi izvajalci.


Dnevni del s pričetkom ob 15. uri bo temeljil na izobraževalno-kulturnem dogajanju, saj bodo obiskovalci lahko soustvarjali umetniške vsebine, s katerimi bodo opozarjali na škodljive posledice prohibicije kot prevladujoče oblike regulative; prisluhnili bodo lahko predavanjem na temo prepovedanih drog ter iskali alternativne policy rešitve. Uživali bodo lahko tudi ob ogledu retrospektivne umetniške razstave, se ustavili na stojnicah ter se sprostili v Chill kotičku, kjer bo tudi »pop up coffee shop«. Za glasbeno ozadje popoldanskega dela festivala bo posrkbel DJ Ziggi z Dubtafaru Soundom.  Vstop na popoldanski del je brezplačen.

Ob 20. uri se bo dogajanje preselilo na veliko dvorišče Študentskega kampusa, saj bo večerni del Marihuana marša letošnje leto potekal v razširjeni obliki. Zaključili bomo namreč s koncertom znanih glasbenih imen, kot so Elvis Jackson, Red Five Point Star, General Woo i Funksteri ter Borka & Woo-D. Vstopnice za koncert so v predprodaji preko Eventima na voljo po 5 evrov, na dan dogodka pa 7 evrov. Vsi, ki bodo po koncu koncerta imeli še kaj energije, pa bodo vabljeni na afterparty v Klub K4.

Marihuana marš bo tudi letos opozarjal na škodljive posledice prohibicije in iskal možne alternativne ureditve. Razlogov za legalizacijo konoplje je namreč več – od dokazanih zdravilnih učinkov te rastline pri zdravljenju različnih bolezni kot so rak, sladkorna bolezen, depresija, do pozitivnih finančnih učinkov za državo, ki bi lahko z legalizacijo črnega trga in novimi zaposlitvami v državni proračun prejela nove prihodke. Z legalizacijo konoplje bi Slovenija lahko postala tudi bolj zanimiva turistična destinacija, spodbudili bi gospodarsko rast in zmanjšali brezposelnost z odprtjem novih delovnih mest, uživalci konoplje pa bi imeli na voljo proizvode preverjene kvalitete. Več razlogov za legalizacijo konoplje lahko najdete na spletni strani www.marihuanamars.si/nasih-10-razlogov-za-legalizacijo-konoplje/.

Več o dogodku in natančnejši opis programa je na voljo na www.marihuanamars.si, Facebook strani @Marihuana marš ali na Facebook dogodku Marihuana marš 2016.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.