Prihaja Schengenfest – Festival zvoka, sonca in zabave

Še malo in lahko bomo uživali na 6. Schengenfestu, ki bo med 2. in 4. avgustom v Vinici v Beli krajini.

Na glavnem odru boste tako lahko prvič v Sloveniji videli belgijsko zasedbo Triggerfinger, nemško in hkrati svetovno reggae poslastico Gentleman & The Evolution, domače Niet, Mi2, Guštija, Happy Ol’Mc Weasle in Firefly ter hrvaško zasedbo Hladno pivo.

 

Na elektronskem odru bo nastopil svetovno znani didžej David Morales, ATFC feat Lisa Millet, v prekrasno viniško jutro pa vas bodo popeljali še Magic Jay in Grant Richards. Drugi dan bodo na glavnem odru nastopili Plavi orkestar in Partibrejkers, poleg njih bomo slišali in videli še Imset, Manouche, Uroša Periča & The Bluenote Quartet & Pearlettes, Pera Lovšina s Španskimi borci in zasedbo Denis & Denis.

 

Elektronski oder bo zaznamovan s svetovno atrakcijo Pendulum DJ Set & Verse iz slovite drum’n’bass ekipe Pendulum, z njimi pa bodo še Hex, TheeJay in High on Heels.

 

Tretji dan, nedelja, 4. avgust 2013, bo prav poseben večer! Neposredno pred izidom nove plošče se bodo predstavili svetovno znani predstavniki brit glasbe Skunk Anansie,  nato multizvočni Dubioza Kolektiv iz BiH, in še Bottomline, Los Explozivos, Sausages, Kill Keny in S.A.R.S.

 

Dogajanje na elektronskem odru bo tudi vsebinsko zelo pestro. Joachim Garraud prvič prihaja v Slovenijo, prvič pa bo pri nas tudi Chris Lake, škotski didžej. Za konec pa še  Vanillaz in Balearic Elegance.

 

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.