Prijavi se na Špil ligo!

Špil liga – prva liga dijaških bendov v Kinu Šiška letos začenja že četrto sezono. Osnovno vodilo projekta še vedno ostaja, in sicer mladim glasbenim ustvarjalcem ponuditi priložnost, da se predstavijo širši javnosti.

Ekipa Kina Šiška bo 20 izbranih izvajalcev vodila skozi proces tehničnih priprav na nastop, prve intervjuje in nato s pomočjo strokovne komisije podala mnenje o nastopu. Do letošnje sezone se je v sklopu ligaških večerov predstavilo že več kot 200 mladih glasbenikov iz cele Slovenije. Dokaz uspešnosti Špil lige so skupine Koala Voice, StillOut in Infected, zmagovalci prvih treh sezon, ki jih je Špil liga postavila na zemljevid tako domačega glasbenega prizorišča kot tudi odrov v tujini.

Vsekakor je to super priložnost za mlade bende, da zaigrajo na večjih odrih. Zaradi pohval in pa tudi kritik pridobljenih skozi tekmovanje, skupine samo še rastejo, se razvijajo in v svojo glasbo vlagajo še več truda in inovativnosti. Nam je bila Špil liga zagotovo najboljša izkušnja, dala nam je zagon za ustvarjanje in vlila še več ljubezni do glasbe,” pravijo Ptujčani Infected, ki so slavili v finalu sezone 2015/2016.

K prijavi v novo sezono Špil lige vabljeni rokerji, metalci, hip hoperji, žanrsko neopredeljeni, solo ali v skupini. Prijave zbiramo do 18. septembra na www.spilliga.si, veseli bomo umestitve vsebine v vaše medije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.