Privoščite si čokolado!

Čokoljana je sejem, ki bo našo prestolnico že tretje leto zapored za en dan spremenil v sladko središče čokolade.

Čokoladni svet je veliko bolj bogat, kot si večina ljudi predstavlja. Cilj Čokoljane je ozaveščati o bogati pestrosti čokoladnega trga v Sloveniji ter spodbujati povpraševanje po kakovostnih lokalnih izdelkih in izdelkih z znanim poreklom, ki so proizvedeni pod pravičnimi pogoji. 

Vsak ljubitelj sladke pregrehe bo, 24. oktobra 2015 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, našel nekaj zase. Poskusili bomo lahko čokoladne tablice iz kakava iz različnih koncev sveta, pralineje z lokalnimi okusi, kot so bučno olje, olivno olje, piranska sol, sivka, mandarina, rožmarin, vinske sorte, med, domači liker in tudi z eksotičnimi okusi kot je mango, žafran, čili ter curry.

Čokoladne specialitete bodo predstavljala podjetja z bogato tradicijo, obenem pa bodo čokoladne dobrote ponujale tudi butične čokoladnice in slaščičarne. Na celodnevnem dogodku bomo med več deset tisoč obiskovalci odkrivali dobrote na več kot 50 stojnicah, obiskovali delavnice in predavanja na področju kakava, si ogledali v živo tekmovanje, ki letos poteka prvič, Čoko mojster, poskusili dobrote tekmovanja Pravilno pečeno, kjer bomo zbirali sredstva za Zvezo prijateljev mladine Slovenije in razglasili zmagovalce čokoladno-podjetniškega izziva za dijake.

Za zaključek bomo preko nagradne igre Čokoladna dežela odpeljali dve osebi za konec tedna v posestvo in čokoladnico Passero, na razvajanje v Moravske toplice in na ogled čokoladnice Zotter. Poleg tega pa bo bogata ponudba tudi na področju ekoloških, presnih, veganskih in pravičnih dobrot. V Sloveniji proizvajamo tudi čokoladno vino, čokoladno pivo, čokoladno kozmetiko in še veliko več.

Več dodatnih informacij o samem dogodku, ki je brezplačen, lahko najdete na spletni strani www.cokoljana.si ali na Facebook strani https://www.facebook.com/Cokoljana.

Vabljeni! 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.