Program Stare elektrarne za april 2016

Balladero: PERFECT YOU

Koncert

15. april ob 20.00

 

Balladero z novim albumom Perfect You nadaljuje ambiciozno zastavljeno glasbeno pot, ki jo je že ob izdaji prvenca Club Deuce začrtal kot svojevrsten unikat na slovenski sceni.

Iskren, predan odrski nastop intimno izpovednost besedil vseskozi prepleta z intenzivno, strastno in skrbno premišljeno bendovsko zvočno kuliso, ki ne dopušča ravnodušnosti.

 

8 EUR (early bird – količina vstopnic je omejena)/10 EUR v predprodaji na karte24.si/12 EUR na dan koncerta

 

Matija Ferlin: STAGING A PLAY: STEKLENA MENAŽERIJA

Plesna predstava

19. in 20. april ob 20.00

 

Prvič v svojem opusu si je Ferlin za izhodišče predstave izbral že obstoječe dramsko besedilo, in sicer kanonsko dramsko delo Steklena menažerija dramatika Tennesseeja Williamsa. Ker izvajalci na odru ne uporabljajo glasu ali govornega aparata, je raziskovalni proces osredotočen na telesa v gibanju, ki ustvarjajo fizične spomine na besedilo in namene, zapisane v njem. »Ko sem lani delal kot koreograf in svetovalec za odrski gib v predstavi, nastali po dramski predlogi Franza Grillparzerja, sem se zalotil ob naslednjem razmišljanju: Besedilo beremo in ga govorimo. Moramo pri delu z dramskim besedilom zapisano besedo na oder vedno postaviti kot izgovorjeno besedo? Ali lahko telo najde drugačen, notranji aparat, s katerim artikulira govorjeno besedo?« Matija Ferlin

 

10 EUR, 7 EUR (dijaki, študentje, upokojenci)

 

Bertolt Brecht: MALOMEŠČANSKA SVATBA

21. april ob 20.00

produkcija VII. semestra GLR, DI in DSU UL AGRFT

Predstava bo na ogled v okviru 70-letnice UL AGRFT.

 

Če se lahko zazdijo malomeščani v čem podobni tudi nam ali našim soprebivalcem današnjega sveta, je to morebiti v tem, da se človeštvo ves čas obremenjuje s pomanjkanjem vsebine ali nezmožnostjo izražanja vsebine, ki bi bila v ožjem in tudi širšem okolju sprejeta tako, kakor bi si želeli. Zato poskušamo to ne-vsebino prekriti z lažnim izražanjem stališč in pogledom na svet, ki ni zares naš, ampak se tako izognemo temu, da bi povedali, kaj si zares mislimo in kaj zares čutimo, ker s tem tvegamo, da bi bili izobčeni iz varnega objema naše družbe. Ohranjanje ugleda. Ohranjanje vtisa. Hranjenje ega, ki se hrani z našim pravim jazom. Kaj torej ostane na koncu? Spet praznina. Mračna, mračna, mračna.

Vstopnine ni, potrebna je predhodna rezervacija na info@bunker.si

 

Prvomajska šola 2016: Religija in kapitalizem

Predavanja

Od 27. do 30. aprila

 

Prvomajska šola 2016 bo ponovno odprla vprašanja religije, kritike religije, njene vloge in pomena v sodobni družbi, njene povezave s kapitalizmom in njene kritike kapitalizma. Skušali se bomo spoprijeti s širokim naborom tem in odgovoriti na številna vprašanja na različnih ravneh abstrakcije: od splošnega premisleka o razmerju med kapitalizmom in religijami kot dvema načeloma organizacije družbe, ki sta v konfliktu in obenem sorodna, do poskusov soočenja z bolj očitnimi in perečimi aktualnimi vprašanji, kot sta napetost med feminizmom in porastom vere ter natančna vloga Islama v strukturi konfliktov na Bližnjem vzhodu.

 

Vstopnine ni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.