Projekt Mladinske delavnice išče prostovoljce

Športnem in mladinskem centru Piran, Mladinski EPI center Piran, načrtujejo nadaljnjo izvedbo Projekta Mladinske delavnice in sicer v naslednjem šolskem letu 2013/14 na osnovnih šolah v Občini Piran.

Nekaj o projektu: Društvo za preventivno delo Ljubljana (v nadaljevanju DPD) je že od leta 1991 avtor in nosilec projekta Mladinske delavnice v slovenskem prostoru.

 Več o projektu lahko najdete na spletni povezavi 

http://www.drustvo-dpd.si/index.php?page=mladinske-delavnice

 

Sicer pa je namen Projekta “Mladinske delavnice” pomagati otrokom in mladostnikom pri odraščanju. S programom se mladim v zgodnjem obdobju adolescence ponudi oporo in pomoč pri soočanju z izzivi odraščanja ter jim zagotoviti znanja, izkušnje in veščine, ki jim bodo pomagale, da uspešneje rešijo naloge, ki jih v tem razvojnem obdobju neizogibno čakajo. Adolescenca je eno najbolj občutljivih razvojnih obdobij in predstavlja svojevrstno križišče za življenje vsakega posameznika. 

 

Projekt v slovenskem prostoru izvajajo različni izvajalci, kot npr. centri za socialno delo, mladinski centri, NVO (nevladne organizacije, ki po svoji vsebini delujejo na sorodnih področjih). V preteklih letih je v našem prostoru taisti projekt izvajal Center za socialno delo Piran.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.