Prostovoljci – nosilci sprememb tudi z UTD stojnico!

Letošnji prostovoljski festival nosi naslov PROSTOVOLJCI – NOSILCI SPREMEMB.

Festival prostovoljstva je čas praznovanja in povezovanja ter priložnost za spodbujanje ljudi k prostovoljstvu.

Je pa tudi čas, ko je mogoče še posebno izpostaviti številne posameznike, ki s svojim časom in dobro voljo prinašajo pozitivne spremembe v življenja drugih in širše lokalne skupnosti.

Okrogla miza v centru znanosti in kulture

V okviru prostovoljskega festivala PROSTOVOLJCI – NOSILCI SPREMEMB bo 23. maja med 11. in 13. uro potekala tudi okrogla miza v Ruskem centru znanosti in kulture na Ciril-Metodovem trgu 1 v Ljubljani.

Z govorci Anico Mikuš Kos, predsednico Slovenske filantropije, Tamaro Vonta, državno sekretarko, pristojno za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud in Sašem Slačkom, članom programskega odbora Delavsko punkerske univerze in raziskovalcem na Fakulteti za družbene vede, bomo iskali odgovore na vprašanja:

  • Kaj bi bilo drugače, če prostovoljci ne bi delovali?
  • Katere spremembe želimo doseči s prostovoljstvom v prihodnosti?

Po uvodnih govorih pa boste imeli besedo tudi udeleženci. Okroglo mizo bo povezoval Primož Jamšek.

Stojnice, delavnice in animacije!

Festival bodo zaznamovale tudi številne stojnice, delavnice in animacije organizacij, društev in skupin.

Med številnimi organizacijami, ki se bodo predstavile s svojimi programi in promocijskim materialom na stojnicah, bo tudi stojnica za zbiranje podpisov ECI-UBI – torej stojnica s peticijo za podporo iniciativi univerzalnega temeljnega dohodka (UTD). Stojnica bo postavljena 23. maja na Kongresnem trgu, zbiranje podpisov pa bo potekalo med 14. in 17. uro. Podpise bodo zbirali prek papirnatih obrazcev, pa tudi prenosnega računalnika z dostopom do svetovnega spleta in pametnih telefonov.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.